Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

De leukste kerstuitjes met vriendinnen en gezin

kerstmarkt-maastricht.jpg

Het is bijna tien jaar geleden dat we voor het laatst een witte kerst beleefden. Gelukkig hoeven we niet af te wachten of Koning Winter ons weer eens dat ultieme kerstgevoel bezorgt: we zoeken het gewoon zelf op! In heel Nederland worden rond de feestdagen evenementen georganiseerd waardoor je helemaal in de kerststemming komt. Zo kun je gezellig op pad met vriendinnen of met het hele gezin.

De verrassing: schaatsen met uitzicht op zee

Of het nou sneeuwt of niet: in Noordwijk heerst Koning Winter in elk geval! Haal je schaatsen maar uit het vet en trek lekker een extra dikke trui aan, want tussen 1 december en 14 januari is restaurant het Zuiderbad volledig omgetoverd tot een waar Winter Wonderland. Zo vind je er een ijsbaan van 150 m2 en kun je er genieten van heerlijke glühwein met een pittig kaasplankje. Heb je van al het schaatsen een beetje trek gekregen? Dan kun je natuurlijk nog een hapje eten in het restaurant. Kortom: voor een echte winterdag hoef je alleen maar naar Noordwijk te komen.

De klassieker: Wereldkerstcircus Carré

Het is één van de mooiste kersttradities in ons land. En ook het 33ste Wereldkerstcircus belooft weer een gezellig familiefeest te worden met een programma vol spanning, schoonheid en sensatie, waarin de absolute wereldtop van 21 december t/m 7 januari verenigd is in Carré. Het Wereldkerstcircus in Carré is niet voor niets al jaren het beste programma in Nederland en met ruim 50.000 bezoekers in achttien dagen ook het meest bezochte. Meer informatie en andere evenementen vind je op Startpagina.

Kedeng, kedeng: per spoor naar de Kerstman

Voor een kerstuitje met het hele gezin kunje dit jaar naar Noord-Holland. Van 24 t/m 30 december kun je met een echte stoomtram op bezoek gaan bij de Kerstman. De Kerst Express vertrekt vanaf het sfeervolle tramstation van de Museumstoomtram in Hoorn en brengt je door het winterse landschap naar het stationnetje van Wognum uit 1887. Daar ontmoet je de Kerstman, die natuurlijk voor alle kinderen een cadeautje heeft. Na het bezoek keert de stoomtram weer terug naar Hoorn. De hele reis duurt circa twee uur en is dus goed te combineren met een dagje Hoorn of Volendam.

Kerst voor iedereen: de Winterparade

De RAI in Amsterdam haalt twaalf dagen lang alles uit de kast om jou onder te dompelen in het ultieme kerstgevoel. Schaatsen onder een deken van lichtjes op de enorme ijsbaan, genieten van het uitzicht over onze hoofdstad vanuit het vijftig meter hoge megareuzenrad of heerlijk ontspannen in de Winter Wellness met sauna’s en jacuzzi’s. Op de Amsterdamse Winterparade valt voor iedereen genoeg te beleven. Struin over de traditionele kerstmarkt, rooster je marshmallows in het knisperende vuurtje tussen de kerstbomen of zing mee met je favoriete hits bij de karaoke. De Amsterdamse Winterparade duurt van 21 december tot 1 januari. Klik hier voor meer informatie.

Klaar voor het echte kerstgevoel? Meer informatie over deze uitjes én nog meer inspiratie vind je via Startpagina.

Bron & beeld | Startpagina.nl

Ook leuk om te lezen

Bekijk ook

Zo maak je je eigen kandelaar in een handomdraai.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant