Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Het is het seizoen van de Leeuw, dít betekent dat voor jou

seizoen-leeuw.jpg

Op 23 juli is het seizoen van de extravagante Leeuw begonnen. Heb jij die energie al gevoeld? In dit seizoen draait het volledig om precies krijgen wat je wilt én tijd voor jezelf nemen. Er kan ook best wel wat drama op de loer liggen.

Ben je klaar voor een maand vol opwinding?

Seizoen van de leeuw

Ongeveer elke dertig dagen komt de zon in een nieuw teken te staan. Het seizoen van de Kreeft hebben we inmiddels achter ons gelaten, dus dat betekent gelukkig geen onverwachte emoties meer op momenten waarop dat niet uitkomt. Nee, want we gaan het seizoen van de Leeuw in, en daarin kijk je héél anders tegen het leven aan.

Deze eigenschappen horen bij het teken van de Leeuw: ze zijn dol op aandacht, ze zijn grappig, sociaal en heel positief. Maar ze hebben niet alleen maar positieve eigenschappen. Zo kunnen ze een beetje dramatisch zijn, de drang voelen om zichzelf altijd op nummer één te zetten en de focus te veel op zichzelf te leggen. Leeuwen willen graag opvallen en de beste zijn, in álles.

Lees ook
Je geboortehoroscoop: dit zegt je ascendant over je persoonlijkheid

Focus

Ook als Leeuw je horoscoop niet is, is de kans groot dat je deze maand toch de energie van dit sterrenbeeld gaat voelen. Vooral op de volgende vlakken zul je verschil merken:

Op de voorgrond treden

In deze tijd durf je eindelijk aan te geven wat je écht wilt. Dit is een fijne bijkomstigheid voor als je nog niet of in een lastige relatie zit. Je hakt makkelijker knopen door en kunt stoppen met peinzen en twijfelen. Jouw zelfverzekerdheid is aantrekkelijk voor aanbidders. Dit is jouw tijd om op de voorgrond te treden.

Overdrijven

Let er goed op dat je hier niet in doorslaat. Een Leeuw is namelijk erg goed in overdrijven en vindt dat hij/zij het beste verdient. Er is niets mis met vechten voor datgene dat je graag wilt, maar dit moet niet ten koste gaan van anderen. Je verdient het beste, maar dit geldt voor anderen net zo goed.

Planning

Tijdens het seizoen van de Leeuw kan het heel moeilijk zijn om planningen te maken. Dit is namelijk dé periode dat veel mensen druk zijn met zichzelf. Maak je vooral geen zorgen en neem de tijd om hetzelfde te doen. Zet jezelf op nummer één.

Genieten waar je zelf zin in hebt

Voor de Leeuw geldt deze maand: doe vooral waar je zelf zin in hebt. Saturnus, de planeet van de verantwoordelijkheid, is het zwakst in de Leeuw. Daarom voelen we ons minder verantwoordelijk voor anderen, en dit resulteert in een drang om zelf lekker te genieten van het goede leven.

Waar moet je je deze periode op focussen?

  1. Geen tijd verspillen om moeilijke plannen te maken met anderen.
  2. Laat jezelf zien en geef aan wat jij zelf wilt.
  3. Loop niet over andere mensen heen.
  4. Vergeet niet te voldoen aan je verplichtingen.
  5. En vooral: geniet! Dans, doe leuke dingen met je vrienden, en gebruik de positieve energie van de leeuw om je zelfverzekerd te voelen.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? 
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Cosmopolitan
Beeld | iStock

Margriet 33 ligt in de winkel! In dit nummer staat een exclusief interview met schrijfster Lucinda Riley (van de 7 zussen), een dossier overgewicht kwijtraken, 31 tips voor een gelukkige zomer en nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant