Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Last van mieren? Dit product zorgt ervoor dat ze direct rechtsomkeert maken

mieren.jpg

Mieren zijn nuttige beestjes. Buitenshuis bedoelen we dan. Wie ze liever niet in huis heeft, gebruikt gewoon dit ene product, gedroogd óf vers.

Heb je een kolonie mieren in de keuken? Maken ze een mars dwars door je woonkamer? Of zie je een slinger van zwarte beestjes op weg naar de voorraadkast? Als je de mieren op een milieuvriendelijke manier de deur wilt wijzen, doe je er goed aan ze op een dwaalspoor te brengen. Letterlijk. Mieren volgens namelijk vaste routes via een bepaald geurspoor. Door dat spoor te onderbreken (of zelfs te verwijderen) breng je ze in de war. Dus onderbreek hun route met bepaalde producten waar de kleine kriebeldiertjes een hekel aan hebben.

Dit kun je doen tegen mieren

Volgens Milieu Centraal kun je daar heel goed een sterk ruikend kruid voor gebruiken, zoals pepermunt- of kruizemuntblaadjes. Daar houden de insecten niet van; ze verdwalen of gaan op een andere plek op zoek naar voedsel. Je kunt verse of gedroogde munt gebruiken om ze te verjagen, dus thee of blaadjes van de plant in je kruidentuin.

Geen munt in de tuin of in de theedoos? Ook blaadjes van andere planten met een sterke geur zoals afrikaantjes, goudsbloemen, lavendel, bieslook, majoraan, salie, lavendel en basilicum verstoren de looproute van mieren.

Meer huis-tuin-en-keukenmiddelen

Milieu Centraal noemt ook vers tomatenblad, uienpoeder, komkommerschillen of -schijfjes, koffiedik, knoflookpoeder en kalk (krijtje of babypoeder) als effectieve middelen om het spoor van de insecten door je huis te onderbreken.

Wist je trouwens dat munt ook goed zou werken in de strijd tegen ander ongedierte? Hint: ze zijn grijs en hebben een staartje… 

Bron | Milieu Centraal
Beeld | iStock

Lees ook

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant