Margriet logo
Remco en Paula. Beeld RTL Nederland
Beeld RTL Nederland

PREMIUM

Laat Remco en Paula alsjeblieft scheiden

Elke week blikt Margriets Merel (MAFS-fan van het eerste uur) terug op de opvallendste momenten uit Married at first sight. Deze week rukt expert Patrick weer uit voor noodsituaties bij de koppels. Remco en Paula blijven elkaar verwijten maken, bij Wilfred en François is het helemaal mis en Stephan eindigt in tranen.

Laat Remco en Paula alsjeblieft scheiden

Wie liever nu al de handdoek in de ring gooien zijn Paula en Remco. En als kijker hoop ik ook dat er gauw een einde komt aan hun lijdensweg. Het samenwonen vervangt dit stel voor bezoekjes aan elkaar en zelfs díe zijn ongemakkelijk. Ze gaan boodschappen doen en samen lunchen: in stilte verorberen ze hun broodje. Later brengt Paula een bezoek aan Remco en mag ze een rondje door zijn huis speuren. Verbaasd ziet ze hoe Remco zijn kledingkast vol heeft gestopt met spelletjes en een pannenset. Uiteindelijk ontdekt ze ergens anders al zijn polo's op een hoop (‘hij heeft echt geen nette blouse'). Een echt mannenhuis, beaamt Remco: lekker makkelijk.

Ze krijgen de opdracht van expert Patrick om te bespreken welke overeenkomsten ze hebben. Voor dit stel is dát het uitgelezen moment om alle verwijten en teleurstellingen maar eens uit te wisselen. Vooral Remco pakt lekker door: waarom gaf ze hem nou geen kus op de mond bij de bruiloft? Paula liet hem van begin af aan links liggen, vindt hij. Ik krijg echt enorm veel medelijden met Paula, die alle verwijten moet incasseren en steeds maar die kus op de wang moet verdedigen. Remco lijkt inmiddels een beetje een jengelend kind. Na wat hakketakken maken ze samen een wandeling en haalt Remco opnieuw alle oude koeien uit de sloot. Paula zegt dat ze het liefst naar huis gaat en ik begrijp haar heel goed. Expert Patrick komt langs om de situatie te redden, maar het lijkt hopeloos. Deze twee willen elkaar niet beter leren kennen en zijn vooral goed geworden in elkaars tekortkomingen opnoemen. Laat ze alsjeblieft scheiden!

Het is mis bij Wilfred en François

Expert Patrick kan meteen in de auto stappen om de volgende noodsituatie te redden. Hoewel we Wilfred en François volgden bij een gezellig museumbezoek, lijkt het qua agenda's niet helemaal te matchen. Waar Wilfred best bereid lijkt om naar Maastricht te reizen, is het voor François allemaal wat ingewikkelder. Wil hij er wel echt voor gaan? Nee dus. Patrick wordt ingevlogen omdat de twee een punt achter de relatie hebben gezet. Wilfred heeft het idee dat het gevoel maar van één kant komt, en daarom heeft hij het uitgemaakt. Dit gaat ineens wel érg snel! Hoe loopt dit af bij het koppelsweekend?

Stephan in tranen

Patricia en Stephan reizen van Sevilla door naar de Costa del Sol. Na het gesprek met Anne neemt Stephan zich voor om niet meer onzeker te zijn. Patricia vat de koe bij de horens en besluit het baardje van haar man flink onder handen te nemen. Na zijn kapsel moet nu ook zijn ringbaardje eraan geloven. Stephan ziet het gelukkig niet als een belediging en neemt zich voor meer initiatief te tonen. Hij haalt een ontbijtje voor zijn vrouw en regelt een leuke activiteit: ze gaan een mooie wandeling maken. Hoewel Patricia zegt het aantrekkelijk te vinden dat hij zoveel initiatief toont, eindigt Stephan na al die ogenschijnlijke toenadering uiteindelijk wel in tranen. Hij doet zó zijn best, maar Patricia geeft toe nog geen gevoelens voor hem te hebben. Stephan wandelt regelrecht de friendzone in.

Wichian en Loes gaan uit logeren

Ook bij Loes en Wichian zie ik het huwelijk steeds meer in vriendschap veranderen. Wichian komt bij Loes logeren, maar zij kan na een nachtje bijna niet wachten tot hij weer vertrekt. Ze heeft een leuk klusje voor hem: een nachtkastje in elkaar zetten. Dat gaat niet heel gemoedelijk: Wichian wil het op zijn eigen manier doen, maar Loes vindt dat hij voorzichtiger moet zijn. Vervolgens serveert ze Wichian nog wat worstenbroodjes, maar tijdens het eten daarvan subtiel stuurt ze subtiel aan op zijn vertrek.

Loes gaat een nachtje bij Wichian in Apeldoorn logeren. Aangezien ze hondje Boef niet meeneemt, voel ik de bui al hangen. Na een liefdevol bezoek aan de ouders van Wichian, die vertellen hoe ze hem adopteerden, vertelt Loes haar man dat ze liever thuis slaapt. Ze heeft last van heimwee, ze heeft het druk gehad en ze heeft behoefte aan het eigen bed. Hoewel Wichian heel begripvol is, denk ik dat er meer aan de hand is. Heeft Loes twijfels over het huwelijk?

Richelle en Maarten en hun kinderwens

Wie geen twijfels meer hebben, zijn Richelle en Maarten. Het samenwonen gaat ze héél goed af. Ze hebben lol, gaan samen golfen en bezoeken de ouders van Maarten. Hier komt vrij plompverloren een eventuele kinderwens op tafel en zelfs de kindernamen zijn al bedacht. Ook zijn ze er al uit dat ze twee kinderen willen.

Aangezien Richelle de flauwe grappen van haar man prima lijkt aan te kunnen, twijfel ik er niet over dat deze kinderwens vervuld gaat worden. Deze match lijkt een succes! Een thuiswerkdag sluiten ze af met een uitje naar de supermarkt, en tijdens het koken hebben ze samen veel lol. Het is net een getrouwd stel. Richelle geeft toe gevoelens voor Maarten te hebben: hij maakt haar vrolijk. Dit huwelijk blijft stand houden denk ik.

En dan zet ik mijn geld ook maar in op Laura en Cathelijne. Die twee zijn knetterverliefd. Zowel in Tilburg als op de manege bij Cathelijne lijkt dit stel helemaal op elkaar ingespeeld. De liefde voor dieren bindt ze en hier zou zomaar een duurzame relatie uit voort kunnen komen. Go girls!

Merel SchutRTL Nederland

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden