Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

4x waarom je deze escape room van ‘La Casa de Papel’ wilt doen

4x-waarom-je-deze-escape-room-van-la-casa-de-papel-wilt-doen.jpg

De Spaanse serie ‘La Casa de Papel’, over een groep die de grootste overval in de Spaanse geschiedenis wil organiseren en uitvoeren, is een gigantische hit op Netflix. Het vierde seizoen is inmiddels in de maak…

En wij kunnen niet wachten. Jij ook niet? Dan hebben we iets anders leuks voor je. Geheel in de stijl van de serie kun je namelijk een escape room doen. En wij mochten hem voor jullie testen!

Escape room ‘La Casa de Papel’

Onze conclusie: de escape room is een regelrechte aanrader is, of je de serie nu kent of (nog) niet. We verklappen nog niet ál te veel, maar geven je wel vier redenen om de escape room ook te bezoeken:

1. Gezellig uitje met een (grote) groep

Een escape room is sowieso een leuk uitje met collega’s, vrienden of familie, maar vaak kun je met maximaal zes of acht mensen tegelijk spelen. Ben je met een groter aantal, dan moet je op elkaar wachten of kom je in verschillende escape rooms terecht. Niet zo gezellig. Bij Escape Room TIME in Utrecht kun je de La Casa de Papel-variant met grote groepen tot wel 48 (!) personen spelen. Je gezelschap wordt in teams verdeeld, maar je speelt dan in ieder geval met (of eigenlijk tegen) elkaar. Veel leuker.

2. VR-brillen

Hoewel je in de kamer zelf op zoek moet naar aanwijzingen en attributen – wat altijd zo is in een escape room – krijg je per team één Virtual Reality-bril. Daarmee zie je in welke ruimtes (herkenbaar uit de serie) je staat en wordt de La Casa de Papel-ervaring nog veel echter. Je kunt in die ruimtes ‘rondlopen’ om verschillende aanwijzingen te vinden, wat het ontzettend leuk maakt. Teamwork is hier zeker nodig, want je kunt niet allemaal meekijken en je moet dus goed communiceren.

3. Herkenbare dingen uit de serie

Zoals hierboven al even genoemd kom je regelmatig ‘dingen’ tegen (we houden het even spannend) die herkenbaar zijn uit de serie. Heel leuk voor de fanatieke fans, maar ook niet erg als je de serie niet gezien hebt. Dan kun je de escape room alsnog gewoon doen – en wil je de serie gegarandeerd gaan kijken.

4. Foto met pak en masker

Aan het eind van de escape room kun je je voor even écht een van de personages voelen; je kunt namelijk op de foto in een rode overall en met hét bekende masker op. Dat wilden wij uiteraard ook.

Wil je meer informatie over de escape room? Klik hier.

Beeld | ANP, Escape Room TIME

Ook interessant