Lifestyle

Last van een onrustige huid? Deze 4 kruiden kunnen je uit de brand helpen

huid-kruiden.jpg

De overgang van de zomer naar de herfst kan best een beetje zwaar zijn voor je huid. Nu kun je natuurlijk gaan smeren met allerlei dure crèmes en serums, maar wist je dat je met bepaalde kruiden soms een veel beter effect kunt bereiken?

Hier 4 natuurlijke beautyboosters die je huid weer doen stralen.

1. Basilicum

Wist je dat zink, vitamine A en vitamine C de drie belangrijkste boosters voor je huid zijn? Toevallig kun je ze alle drie in basilicum vinden, wat dit toch echt wel een wonderkruid maakt. Daarnaast heeft basilicum ook nog eens een antibacteriële werking, wat heel fijn is voor het bestrijden van puistjes. En alsof dat nog niet genoeg is, zit het ook nog eens bomvol antioxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke stofjes. Reden genoeg dus om hier lekker veel van in te slaan!

2. Kaneel

Strooi jij graag wat kaneel door je havermout? Vooral blijven doen! Ceylon kaneel (de meest pure vorm van kaneel) bevat namelijk krachtige antioxidanten zoals polyfenolen (2, 3, 4) die helpen om je huid te beschermen tegen rimpels en andere zichtbare tekenen van veroudering. Daarnaast bevat kaneel ook nog eens anti-bacteriële eigenschappen die een beginnend griepje kunnen voorkomen, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen.

Lees ook: slaap je slecht? Déze vier kruiden zorgen voor een betere nachtrust

3. Kamille

Kamille is in heel wat huidverzorgingsproducten te vinden en dat is natuurlijk niet voor niks. Kamille bevat namelijk een krachtige chemische stof, alfa-bisabolol genaamd, die het genezingsproces van je huid bevordert. Hierdoor kunnen huidirritaties zoals acne, brandwonden en littekens sneller genezen. Kamille is het meest effectief wanneer er thee van wordt gemaakt, dus drink er lekker veel van.

4. Kurkuma

Kurkuma is niet alleen hartstikke goed voor je gezondheid, het doet ook nog eens wonderen voor je huid. Dit gele kruid zit namelijk bomvol anti-oxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke stoffen. Omdat kurkuma je spijsvertering en normale leverfunctie ondersteunt, gaat het ook ontstekingen in de huid tegen. Kurkuma is heerlijk in curry’s of over aardappeltjes uit de oven.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Women’s Health
Beeld | iStock

Ook interessant