Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo veel kost het je om de vaatwasser één keer te laten draaien

zo-veel-kost-het-je-om-de-vaatwasser-een-keer-te-laten-draaien.jpg

Wanneer je eenmaal die vaatwasser hebt, wil je nooit meer zonder. Het enige wat je hoeft te doen is alles in te laden en hop: niet veel later komt alles er weer schoon uit. Toch kun je dit keukenapparaat maar beter niet te vaak gebruiken. Heb jij een idee wat het je kost om de vaatwasser één keer te laten draaien?

Kosten vaatwasser één keer te laten draaien

Dat een vaatwasmachine zelf een dure aankoop is, zul je ongetwijfeld weten. Maar sta je er ook weleens bij stil hoeveel het kost om de vaatwasser eenmalig te laten draaien? Volgens de Consumentenbond kost één draaibeurt een huishouden zo’n 25 cent per hoofdprogramma. Nu klinkt dit misschien heel weinig, maar als je je bedenkt dat veel mensen hun afwasmachine dagelijks aanzetten, dan loopt het toch flink op. Maandelijks ben je dan al snel zo’n 28 euro kwijt. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten van vaatwastabletten…

Lees ook: vieze geur in je vaatwasser? Dankzij dit trucje kom je er vanaf

Is een eco-programma echt goedkoper?

Nu denk je misschien dat je met het ‘eco’-programma aardig wat geld kunt besparen, maar dit valt vies tegen. Hoewel dit voor het milieu een betere keuze is, kost het je alsnog 20 cent per wasbeurt. Wat slechts 5 cent minder is dan het normale programma. Als je graag op de kleintjes let kun je je vaatwasser dan ook beter pas aanzetten als deze helemaal vol is. Zo houd je toch weer geld over voor andere leuke dingen!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Consumentenbond
Beeld | iStock

Ook interessant