kopen zonder kijken Beeld Tom Cornelissen
Beeld Tom Cornelissen

Lifestyle

Kopen Zonder Kijken gaat bijna van start: dít onderdeel is nieuw

Kopen Zonder Kijken-liefhebbers opgelet: maandag 16 mei begint een nieuw seizoen van het woonprogramma, waarin stellen een huis kopen zonder het eerst te zien. Vanwege de oververhitte woningmarkt hebben de makers een nieuw onderdeel toegevoegd.

We praten je bij.

Nieuw onderdeel Kopen Zonder Kijken

Maandag is het zover: een nieuw seizoen van het programma Kopen Zonder Kijken. Daarin geven stellen alle controle uit handen. Onder begeleiding van bouwdeskundige Bob Sikkes, makelaar Alex van Keulen, styliste Roos Reedijk en presentator Martijn Krabbé kopen ze een huis zonder het ooit gezien te hebben. En hoewel het succesvolle programma voor de aankoop van droompaleizen zorgt, hebben ook zij last van de oververhitte woningmarkt. Het is voor de makers steeds lastiger om binnen het budget te blijven en op te boksen tegen kopers die flink overbieden. In bijna elke aflevering verhogen de kopers hun budget na een paar maanden met een flink bedrag, in de hoop zo wél hun droomhuis te vinden. Maar nu de huizenprijzen zo hard stijgen, heeft dat volgens Bob weinig zin. De oplossing? De consessieklok, verklappen Bob en Martijn in talkshow BEAU.

Consessieklok

“We zetten bij de mensen een aftelklok in de woonkamer. Ze weten dat als de klok op nul staat, ze een concessie moeten doen”, legt Martijn uit. Bob vult aan: “Er gaat een slaapkamer af, de tuin op het zuiden gaat eraf...” Kortom: er komt geen geld bij, maar ze moeten flink schrappen op hun eisenlijst. De consessieklok is volgens Bob een goede oplossing, want door de stijgende prijzen blijft er vaak maar weinig geld over voor een verbouwing. “Er zitten gevallen tussen waar er voor mij zo weinig budget overblijft dat ik weleens kwaad op Alex ben als hij vindt dat het een goed huis is”, aldus de bouwdeskundige.

Kopen Zonder Kijken is vanaf maandag 16 mei om 20.30 uur te zien op RTL 4.

Bron | RTL Nieuws

Maike AbmaTom Cornelissen

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden