Isolated flat vector illustration Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Kopen zonder kijken: een interventie voor Kasper en Vera

Kopen zonder kijken, je favoriete guilty pleasure op de maandagavond, is er weer! Hoe vaak laat Roos haar R rollen, hoe vaak zal Bob zeggen dat het budget moet worden verhoogd? En hoe vaak zal Alex zuchten dat de zoektocht hopeloos dreigt te worden?

Al in de eerste tien minuten kunnen we twee van de drie punten op de bingokaart wegstrepen als één: makelaar Alex bij de wensenlijst van de kandidaten al moeilijk begint te kijken, en twee: het budget direct met 25.000 euro wordt verhoogd. En dan zijn kandidaten Kasper (33) en Vera (31) nog niet eens goed begonnen. Ze willen verhuizen van een huurappartement op een idyllisch plekje aan het water in Leiden naar een eh… heb je even? Want hun wensenlijst is niet bepaald bescheiden te noemen.

Reality check van Bob en Alex

Kort gezegd komt het erop neer dat ze een eengezinswoning of appartement willen in het centrum van Leiden met 3 slaapkamers, een tuin op het zuiden, een open keuken en hoge plafonds voor 375.000 euro. Laten we zeggen dat er mensen op deze wereld zijn met iets meer realisme als het gaat om de huizenmarkt dan dit stel. Want in deze tijden is dit natuurlijk volstrekt onrealistisch. En dus is het na acht maanden zoeken en tien keer overboden worden tijd voor een interventie. Met een reality check van Bob en Alex, die de kandidaten duidelijk maken dat je een huis met hun eisen tegenwoordig wel op je buik kunt schrijven. Of ze kappen er nu mee of er moet iets gebeuren. Het is tijd voor consessies.

Zoekgebied uitbreiden

En dus krijgt het Kzk-team toestemming om het zoekgebied uit te breiden. En met succes, want binnen een week is er een huis. In hartje Hillegom. Naast de kerk. Met twee slaapkamers en een tuin. Of die op het zuiden ligt is dan al niet meer van belang. Als je moet vechten voor je plekje op de huizenmarkt, is alles mooi meegenomen.

Tijdens de puzzeltocht langs hun potentiële nieuwe paleis is de sfeer opgewekt, maar hoe langer de rit, hoe zenuwachtiger de kandidaten. Tot ze hun nieuwe Hillegomse straatje binnenkomen. De eerste reactie: oh, wow! Dit is superleuk. Zou het dan toch goed komen?

Niet rechtop staan in één kamer

De verbouwing is er één uit het boekje van Bob. Er wordt wat gewezen, er wordt wat getekend en dit keer wordt de badkamer verkleind om ergens anders meer ruimte te creëeren. En zo hebben Kasper en Vera ineens toch een huis met 3 slaapkamers. Weliswaar kunnen ze met hun 1.90 meter in één van de kamers niet rechtop staan, maar voor vier ton is er slechts een kniesoor die daar op let.

Opvallend is dat de bijdrage van Roos dit keer een heel stuk is ingekort. We gaan even langs bij de sponsor om wat meubels uit te zoeken, en dan zijn we eigenlijk al ingericht. Jammer! We love Roos.

Tranen om de metamorfose

Ook opvallend is dat de kandidaten tegen het eind van het programma nog niemand van hun vrienden en familie hebben ingelicht dat ze in Hillegom gaan wonen. Alsof ze het zelf eerst ook maar eens moeten zien voor ze het geloven. Maar als de deur opengaat en kandidaat Vera ziet dat ook déze metamorfose van het Kzk-team weer geslaagd is, komen de tranen. Het is echt. En het is beter dan ze ooit hadden kunnen bedenken. Eind goed, al goed. Hillegom forever!

Suzanne ArbeidGetty Images/iStockphoto
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden