Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó kun je gemakkelijk maar toch lekker koken op de camping

zo-kun-je-gemakkelijk-maar-toch-lekker-koken-op-de-camping.jpg

De zomervakantie is in enkele delen van het land al aangebroken, heerlijk! Hoewel velen van ons thuis blijven, trekt een groot deel naar de camping in eigen land of net over de grens. Omdat koken op de camping zo ontzettend gezellig is, geven we je graag wat tips.

Zo kun je je vakantie doorkomen zónder het gebruik van een oven, meerdere gaspitten of een groot aanrecht.

1. Keukengerei en basisingrediënten meenemen

Als je met de auto op vakantie gaat, kun je zo veel meenemen als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete messen meenemen, een fijne hapjes- of koekenpan met deksel en een dikke, houten plank. Neem daarnaast ook basisingrediënten mee als olijfolie, balsamicoazijn, peper, zout, suiker, knoflook en gedroogde kruiden. Je kunt het maar beter bij je hebben!

2. Maak eenpansgerechten

Eenpansgerechten zijn ideaal voor als je op een camping kookt. Je hebt daardoor minder werkruimte, gaspitten en pannen nodig. Scheelt ook weer in de afwas.

3. Voorgesneden groenten

Omdat je weinig werkruimte hebt, is het handig om voorgesneden groenten te kopen. Dit kun je tegenwoordig ook steeds vaker halen bij een lokale groenteboer.

Lees ook
Zo voorkom je voedselvergiftiging op de camping

4. Barbecue

Barbecueën hoort bij kamperen! Helaas is het niet op alle campings toegestaan, dus check dit even van tevoren. Je kunt een wegwerpbarbecue kopen, er eentje huren of zelf meenemen. Of je er nu alleen wat satéstokjes op legt of de hele avond blijft grillen; lekker buiten eten is toch wel het ultieme vakantiegevoel.

5. Verse producten

De meeste verse locale producten hebben naast een klein beetje kruiden en olijfolie geen opsmuk meer nodig. Probeer daarom zo min mogelijk ingrediënten te gebruiken. Zo kun je genieten van de pure smaak van het product.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy.nl
Beeld | iStock

Margriet 28 ligt in de winkel! En hij staat volledig in het teken van Frankrijk: van de mooiste badplaatsen tot de lekkerste gerechten, en van Frans icoon Simone Signoret tot DIY brocante. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m veilig online zonder extra verzendkosten.

Ook interessant