Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Klein huis? Met déze drie tips bespaar je ruimte in de eethoek

klein-huis-met-deze-tips-bespaar-je-ruimte-in-de-eethoek.jpg

Als je niet zo’n grote woonkamer hebt, wil je je eethoek natuurlijk zo klein mogelijk houden. Maar hoe kun je dit nu het beste doen? Wij delen drie belangrijke tips van interieurstylist Michiel de Zeeuw, als het gaat om het uitkiezen van de juiste meubelen.

Neem een ronde eettafel

Volgens Michiel, is het uitkiezen van een ronde eettafel de beste optie voor weinig woonruimte. Een ronde tafel kun je namelijk gemakkelijk in een hoek zetten of aan de kant schuiven. Door de ronde vorm houd je het geheel ruimtelijk en kun je er makkelijk wat extra stoelen aan kwijt. Zo’n opstelling valt ook wat meer weg in de ruimte, dan bijvoorbeeld een vierkante of rechthoekige tafel doet.

Bank tegen de muur in eethoek

Heb jij al een rechthoekige eettafel? Geen paniek. Door aan de kant van de muur een bankje, in plaats van eetkamerstoelen, neer te zetten creëer je alsnog meer ruimte in de eethoek. De tafel schuif je dan gedeeltelijk over het bankje heen, omdat je benen toch onder de tafel doorsteken. Hierdoor creëer je heel veel zitplekken met een minimale hoeveelheid ruimte.

Geen poten op de hoeken

Let ook altijd op de poten van de tafel die je in de eethoek wilt zetten. Als je een tafel aanschaft waarvan de poten direct op de hoeken zitten, benadruk je namelijk de grootte van het exemplaar. Kies daarom voor een tafel met een zwevend blad, waar de poten wat meer gecentreerd zijn. Hierdoor oogt het geheel een stuk luchtiger.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Eigen Huis & Tuin
Beeld | iStock

Heb jij nog geen kaarten voor Margriet Winterfair? Profiteer (nu het nog kan) van €4 korting en bestel ze direct voor maar € 16,50 i.p.v. € 20,50!

 

Ook interessant