Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Mensen met déze sterrenbeelden klagen het meest tijdens de lockdown

mensen-met-deze-sterrenbeelden-klagen-het-meest-in-quarantaine.jpg

In deze coronacrisis zitten we met z’n allen in een situatie die niemand aan had zien komen. De één gaat daar positief mee om tijdens de lockdown, terwijl de ander vooral aan het klagen en mopperen is. In welke categorie jij valt heeft te maken met je sterrenbeeld.

Mensen die onderstaand sterrenbeeld hebben, zouden het meest van ons allemaal klagen en mopperen tijdens de nieuwe lockdown.

Klagen

De positieve eigenschappen van onze sterrenbeelden nemen we zonder pardon aan, terwijl we de negatieve eigenschappen vaak negeren. Maar juist de kennis van deze valkuilen helpt ons vooruit! Zeker in deze coronatijd. Herken jij deze minder goede karaktertrekjes in jezelf?

Maagd

De Maagd kan de oren van je kop praten met vooral kritiek over van alles en nog wat. Veel is zwaar in de ogen van de Maagd, zo ook de tijd waarin we nu leven. We zijn veel thuis, we missen structuur en we hebben niets om naar uit te kijken. Het grootste struikelblok van de perfectionistische Maagd is namelijk het verliezen van controle over een situatie. Voor alle Maagden is het tijd om te stoppen met klagen en te accepteren dat niet alles perfect is en dat je soms geen controle kunt hebben.

Steenbok

De Steenbok is vaak serieus; ze staan er niet om bekend dat ze graag grappen maken. Zeker in deze coronatijd is lol maken niet iets waar ze gelijk aan denken. Steenbokken kunnen koud overkomen en zonder gevoel met een situatie omgaan. Daarnaast is een Steenbok ernstig realistisch. Dat is in principe heel goed in deze tijd. Maar de negatieve Steenbok verpest het plezier van anderen om hem heen met een negatieve kijk op de wereld . Dat is dan weer niet goed, nu we juist meer flexibel moeten zijn. Een groot struikelblok voor de Steenbok is dat ze de lol van het leven niet in kunnen zien. Dus Steenbok, sta open voor veranderingen en wees flexibel. Dan zul je zien dat mensen om je heen het een stuk leuker vinden om met je te praten over het leven.

Vissen

Vissen zijn gevoelig, maar hebben wel een sterke eigen wil. Het is moeilijk om met hen een afspraak of compromis te sluiten, omdat ze altijd gelijk hebben. Tijdens de lockdown is het niet zo handig dat ze zo koppig zijn. Ze zien vaak beren op de weg en piekeren zich suf. Een valkuil van Vissen is dat ze erg empathisch en zachtaardig zijn. Wel moeten ze een situatie eerst zelf meegemaakt hebben, voordat ze begrip kunnen tonen. Daarom schuilen ze vaak in een slachtofferrol. Praktische tip voor de Vissen: maak haalbare afspraken en erken je gevoeligheid en kwetsbaarheid. Zo voorkom je irritaties.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Happinez
Beeld| iStock

Ook interessant