Margriet logo
Afscheidsconcert Rob de Nijs Beeld ANP/Marcel Krijgsman
Beeld ANP/Marcel Krijgsman

Kijkers van afscheidsconcert Rob de Nijs ontroerd: ‘Recht m’n hart in’

Het afscheidsconcert van Rob de Nijs Het is mooi geweest werd donderdagavond uitgezonden en heeft veel kijkers diep geraakt.

De 79-jarige zanger lijdt aan de ziekte van Parkinson. Hij zong tijdens het afscheidsconcert dat eind juni plaatsvond, zijn bekende nummers als Malle Babbe, Ik laat je vrij, Eeuwig jong en Foto van Vroeger. Daarbij traden verschillende gastartietsen zoals Paskal Jakobsen, Waylon, Trijntje Oosterhuis, Sanne Wallis de Vries, Claudia de Breij en Danny Vera op.

‘Nu al tranen’

Tijdens het concert is te zien hoe fans in de zaal zichtbaar geroerd zijn tijdens het prachtige en krachtige optreden van Rob de Nijs. En ook in de Nederlandse huiskamers pinkten veel kijkers een traantje weg. “Wauw... nu al tranen”, schreef iemand aan het begin van het concert op Twitter. “Rob de Nijs ontroert me nog altijd. Ik groeide op met die stem”, zei iemand anders.

Vrouw Jet over afscheidsconcert

In Margriet vertelt zijn vrouw Jet over het concert: “Toen het zover was, trad Rob in een rolstoel op omdat we geen enkel risico wilden nemen. Hij deed het fantastisch en was helemaal in control. Gastoptredens van onder anderen Claudia de Breij en Trijntje Oosterhuis gaven hem de nodige rustmomenten backstage en als een ware zuster reed ik hem steeds in die rolstoel het podium op en af. Het was een emotionele, enorm indrukwekkende avond, wetende dat dit het laatste optreden van zijn leven zou zijn.”

Ze vervolgt: “Na de laatste gezongen noot keerde Rob de zaal de rug toe. Het zat erop. Hij voelde zich gedragen door de zaal, ik zag dat grote geluk in zijn ogen. Ik heb hem ongelooflijk gekust en verteld hoe trots ik op hem ben. De herinnering aan dat moment raakt me ook nu weer.”

Op Twitter reageren veel kijkers op het afscheidsconcert.

Bron | AD, Omroep Max

Lisa MancheANP/Marcel Krijgsman

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden