Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Bewezen: het kijken van kerstfilms vermindert stress

hier-kun-je-iedere-dag-een-gratis-film-kijken-tijdens-de-lockdown.jpg

Zou jij het liefst het hele jaar door kerstfilms kijken? Dan heb je daar vanaf nu een goed excuus voor: wetenschappers hebben ontdekt dat deze feelgoodfilms een positief effect hebben op je humeur én stressniveau.

Zonde om films als The HolidayLove actually en Home Alone alleen rond 25 en 26 december te kijken; ze zouden je lichaam en geest namelijk volledig tot rust brengen.

De kracht van nostalgie

Kerstfilms hebben een kalmerend effect, omdat je tijdens het kijken pas echt beseft hoe gelukkig je bent, stelt de Amerikaanse nostalgie-expert Krystine Batcho. En zij is niet de enige die er zo over denkt: onderzoek van de Universiteit van Tilburg toont een soortgelijk effect aan. De nostalgie van bepaalde kerstfilms zou bijdragen aan optimisme over de toekomst. Daarom word je bijvoorbeeld ook gelukkig van muziek uit je jeugd.

Lees ook
Deze romantische films verschijnen bijna op Netflix

Zin in kerstfilms? Wachten hoeft niet

Daarnaast zorgen de vrolijke films voor de aanmaak van het gelukshormoon dopamine, waardoor je je vrolijker en minder gestrest voelt. Hetzelfde geldt trouwens voor het ophangen van je kerstdecoraties. Schenk jezelf dus een lekker wijntje in, pak een dekentje erbij en nestel je op de bank met zo’n gezellige feelgoodfilm!

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020! 
Help jij ons winnen? Stem dan snel!

Bron | VIVA, GoodtoKnow
Beeld | iStock

Ook interessant