Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze slimme keukentip laat tomaten veel lekkerder smaken

tomaten-zout.jpg

Tomaten zijn van zichzelf heerlijk zoet, dus het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig om ze dan te gaan zouten. Toch kun je dit beter wél doen.

Je tomaten smaken namelijk een stuk lekkerder als je er wat zout op hebt gestrooid. De website Bon Appétit legt uit waarom dit zo is.

Ook in cakes en taarten

In tegenstelling tot wat je zou denken, haalt zout de zoete smaak van tomaten juist naar boven. Het is niet voor niets dat je in recepten van cakes en taarten ook vaak zout moet gebruiken. Het zout zorgt ervoor dat de smaken van de andere ingrediënten beter tot hun recht komen.

Lees ook: drie makkelijke manieren om tomaten sneller te laten rijpen

Haalt vocht weg

Zeker als je tomaat met andere ingrediënten combineert, is het zouten onmisbaar. In een recept met andere kruiden en groenten zorgt het zout er namelijk voor dat de smaak van je tomaten niet ondergesneeuwd raakt. Zout onttrekt het vocht uit de tomaten, waardoor de smaak van de vrucht intenser wordt.

Handige tip

En als je dan toch bezig bent met je tomaten, hebben we nog een handige tip voor je. Als je voor een gerecht het vocht uit je tomaten haalt, kun je dit het beste bewaren. Tomatenwater is namelijk hartstikke smaakvol, waardoor je het nog prima kunt gebruiken in een saladedressing of als smaakmaker bij een stukje vis.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken. 

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Bon Appétit
Beeld | iStock

 

Ook interessant