Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Volgens interieur-experts komt aan déze populaire keukentrend dit jaar een eind

keuken-trend-kookeiland.jpg

Hoe ziet jouw droomkeuken eruit? Grote kans dat je aan een kookeiland denkt, want dat is de afgelopen decennia dé keukentrend geweest. Maar daar lijkt nu een eind aan te komen. 

Onder meer zakentijdschrift Forbes en lifestylesite PureWow zijn ervan overtuigd dat je beter niet meer voor een kookeiland kunt gaan, en wel hierom:

1. We gaan steeds kleiner wonen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat we voor steeds minder vierkante meters gaan. Om financiële redenen, maar ook in ruil voor een praktischere ligging. Om ruimte te besparen, kun je volgens interieur-experts beter een tafel dan een kookeiland plaatsen in je keuken. Desnoods met stoelen of krukken die je er volledig onder kunt schrijven.

Een bericht gedeeld door ????? (@acorn_cottage_) op

2. Echt lekker zit je niet aan zo’n kookeiland

Om het probleem van de beperkte ruimte aan te pakken, zou je je kookeiland natuurlijk ook kunnen omtoveren tot een semi-tafel, waar je hoge barkrukken aan schuift. Maar toegegeven: dat zit lang niet zo comfortabel als een robuuste tafel met stevige stoelen en genoeg beenruimte.

3. Een kookeiland is volgens kenners uit de mode

Al decennia lang verdienen keukenspecialisten goud geld met kookeilanden. Maar trends komen en gaan. In plaats van de kookeilanden, zijn anno 2018 robuuste tafels gemaakt van natuurlijke materialen dé keukentrend. Dat oogt rustiger en overzichtelijker. Maar ja, dat is ook een kwestie van smaak natuurlijk.

Een bericht gedeeld door Hunker (@hunkerhome) op

4. Over tien jaar heb je misschien spijt van het kookeiland

Als je op een tafel bent uitgekeken, koop je zo weer een nieuwe. Als de portemonnee het toelaat. Maar aan een kookeiland hangt een stuk hoger prijskaartje én het vereist nogal een verbouwing. Je zult hem daarom niet zo snel vervangen als je er eenmaal eentje hebt.

Vier goudeerlijke adviezen van interieur-experts. Maar als jij verknocht bent aan een kookeiland, moet je ‘m natuurlijk lekker nemen. Want wat keukenkenners ook zeggen, wij blijven het prachtig vinden…

Bron | HLN, Forbes, PureWow
Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Ook interessant