Lifestyle

6x zo kun je je keuken nu al kerstklaar maken

keuken-kerst-margriet.jpg

We weten allemaal dat een goede voorbereiding het halve werk is. Maar wat kun je nu alvast doen om ervoor te zorgen dat jouw keuken straks helemaal kerstklaar is?

Een paar handige tips:

1. Koelkast uitruimen

Puilt jouw koelkast ook elke kerst weer helemaal uit van de boodschappen? Dan kan het geen kwaad om deze nu alvast flink uit te ruimen. Gooi alle oude kliekjes weg, check de houdbaarheidsdatum van alle producten en gooi alles wat je niet meer gebruikt weg. En als je dan toch bezig bent: kijk vast wat je al hebt voor het kerstdiner en wat je nog moet gaan kopen.

2. Keukengereedschap

Check nu alvast wat je qua ‘gereedschap’ nodig hebt voor je kerstdiner. Heb je bijvoorbeeld een grote ovenschotel nodig maar heb je deze niet? Dan kun je nu alvast vragen of je deze van iemand kunt lenen, of je koopt er zelf eentje. Hetzelfde geldt voor een keukenmachine of bijvoorbeeld een blender. Zo voorkom je dat je op de dag zelf voor verrassingen komt te staan.

3. Alles netjes sorteren

Heb je de meeste boodschappen al in huis gehaald? Dan kun je het alvast tactisch gaan indelen. Sorteer alle ingrediënten per gerecht en leg ze op chronologische volgorde. Zo hoef je op de dag zelf niet te gaan zoeken naar wat je allemaal nodig hebt.

Lees ook: met deze tafeldek-tips steel jij de show tijdens het kerstdiner

4. Grote schoonmaak

Het klinkt misschien een beetje nutteloos om je keuken vóór het koken helemaal te gaan schoonmaken, maar toch kun je dit maar beter wel doen. Niets is namelijk zo vervelend als koken in een vieze keuken. En daarnaast heb je natuurlijk ook geen zin om op de dag zelf te moeten constateren dat je oven tóch echt een schoonmaakbeurt nodig heeft voordat je deze kunt gebruiken.

5. Check je servies

Zeker als je gaat koken voor een groot gezelschap, is de kans groot dat je niet genoeg borden, glazen of bestek hebt. Check daarom nu alvast wat je qua servies al allemaal hebt en vraag eventueel je gasten om ook wat mee te nemen.

6. Technische check

Als je weleens te maken hebt gehad met een kapot gourmetstel, dan weet je dat deze tip je erg veel stress kan besparen. Je hebt er immers geen zin in om op de dag zelf te moeten constateren dat je mixer het niet doet of dat je gourmetstel niet aangaat. Doe daarom nu alvast een technische doorloop.

Deze roségouden pannenset is al een feestje op zich. Bestel het met korting in de Margriet Shop

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Elle eten
Beeld | iStock

Ook interessant