Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zó voorkom je dat kettingen om je nek steeds in de knoop raken

kettingen-in-de-knoop.png

Wie meerdere kettinkjes om haar nek draagt, moet ze regelmatig uit elkaar halen. Gelukkig is er een handige truc om te voorkómen dat kettingen in de knoop raken.

Wisten we dit maar eerder.

Kettingen om je nek in de knoop

Het dragen van meerdere kettinkjes bij elkaar ziet er prachtig uit. Tenminste, als ze uit elkaar blijven. Er bestaat een geniale truc waardoor kettingen niet in de knoop gaan en mooi op hun plek blijven hangen. Scheelt een hoop gedoe en frustratie. Zo werkt het:

  1. Maak een van de kettinkjes vast aan het uiteinde (zonder sluiting) van de andere ketting. Zo ontstaat er een lange ketting.
  2. Hang de ketting om je nek en wikkel hem nog een keer om je nek. Maak de twee kettingen vervolgens aan elkaar vast.

Een andere oplossing

Behalve deze handig truc is er nog een oplossing voor dit probleem. Daarvoor draai je de kettingen om je nek zo dat de sluitingen allebei naar voren hangen. Maak de sluitingen los en maak de sluiting van de ene ketting vast aan het ringetje van de ander. In het filmpje hieronder zie je een duidelijke instructie.

Lees ook:
Dit zegt je favoriete sieraad over je persoonlijkheid

Bron | Realsimple
Beeld | Getty Images

Voice Algemeen

Wil jij meer van dit soort handige tips en lifehacks, zónder dat je ernaar hoeft te zoeken? Krijg ze dan nu dagelijks te horen van Margriet! Via de Google Assistent op je telefoon of tablet, óf je Google Home, kun je heel makkelijk met Margriet praten en dagelijks de slimste en handigste tips krijgen. Klik hier om direct de tip van vandaag te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant