Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Geen keukenprinses? 5x zó maak je toch indruk tijdens het kerstdiner

geen-keukenprinses-5x-zo-maak-je-toch-indruk-tijdens-het-kerstdiner.jpg

Tijdens de feestdagen is het leuk om extra uit te pakken met mooie gerechten en lekkere hapjes. Maar wat als je niet zo’n held bent in de keuken en tóch indruk wilt maken op je gasten (of je gezin) met een fantastisch kerstdiner?

Ben jij dit jaar de klos en moet jij het kerstdiner voorbereiden, maar is dat niet je sterkste ding? Leg de focus dan op de styling. Een leuke aankleding doet namelijk wonderen, waardoor het eten helemaal niet meer zo belangrijk is. Met deze tips zorg jij ervoor dat de monden tijdens het serveren al openvallen.

1. Maak cocktails in grote glazen

Geloof ons maar: als het gaat om alcohol, kun je weinig verprutsen. Je kunt wat drankjes in huis halen waar je gasten van houden en cocktails maken. Cocktails geven ook een hele vrolijke uitstraling op tafel en een cocktail maken is het moeilijkste niet! Giet je cocktails bijvoorbeeld in mooie, grote gin-tonicglazen en serveer deze op een sfeervol dienblad. Of stal al je flessen drank uit op een mooie barkar en laat je gasten zelf hun lievelingscocktail voorbereiden. Liever geen alcohol? Dan zijn deze mocktails misschien wel wat voor jou en je gasten.

2. Gebruik mooie serveerschalen

Zorg ervoor dat je hapjes er extra mooi gepresenteerd uitzien door alles op een mooie schaal te serveren. Door een mooie presentatie maak je meteen een goede indruk nog vóór je gasten beginnen aan het kerstdiner. Allemaal dezelfde schalen? Dat is niet nodig! Verschillende hapjes in verschillende schalen maken de tafel juist heel gezellig. Gooi de kaasblokjes dus niet zomaar in een kommetje, maar leg ze bijvoorbeeld op een mooi houten dienblad. Door een beetje te variëren gaat het er vanzelf gezellig uit zien.

Lees ook: 6x zo kun je je keuken nu al kerstklaar maken

3. Kaartjes op tafel tijdens het kerstdiner

Wordt het een lopend buffet dit jaar? Dan staat het extra chic om bij alles een kaartje met de naam van het gerecht te zetten. Hier en daar een krulletje op het kaartje en tada! De gasten weten precies wat voor gerecht er voor hen staat en je hoeft niet ieder gerecht uit te leggen.

4. Maak kleine kerstdesserts

Als je niet zo een keukenprinses bent, dan is het moeilijk om jezelf uit te sloven in de keuken. Kies daarom niet voor iets ingewikkelds, maar houdt het klein en fijn. Ga niet voor één grote taart, maar kies voor allerlei mini-toetjes. Stal deze mooi op tafel uit en laat iedereen zelf iets kiezen.

5. Voeg wat takjes toe bij het diner

Wil jij dat glas water of die sfeervolle cocktails er nét iets feestelijker laten uitzien, of een cake een beetje opleuken? Voeg dan een paar takjes kruiden toe, bijvoorbeeld rozemarijn of munt. Of wat dacht je van aalbessen, voor een feestelijke rode touch. Leuke dennentakken of bessentakken doen het ook altijd goed als decoratie, dus je zou altijd nog wat op tafel kunnen decoreren. Door de feestelijke sfeer op tafel wordt het al snel een hele gezellige avond.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goedgevoel.be
Beeld | iStock

margriet kookboek

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken. 

Ook interessant