Lifestyle

Geen keukenprinses? 5x zó maak je toch indruk tijdens het kerstdiner

kerstdiner-margriet.jpg

Met het kerstdiner is het leuk om extra uit te pakken. Maar wat als je niet zo’n held bent in de keuken en tóch indruk wilt maken op je gasten?

Leg de focus dan op de styling. Een leuke aankleding doet namelijk wonderen! Met deze tips, zorg jij ervoor dat de monden tijdens het serveren al openvallen.

1. Maak cocktails in grote glazen

Geloof ons maar: als het gaat om alcohol, kun je weinig verprutsen. Dus waarom niet wat lekkere cocktails maken en deze extra leuk aankleden? Giet je cocktails bijvoorbeeld in mooie, grote gintonicglazen en serveer deze mooi op. Of stal al je flessen drank uit op een mooie barkar en laat je gasten zelf hun lievelingscocktail voorbereiden.

2. Gebruik mooie serveerschalen voor het kerstdiner

Zorg ervoor dat je hapjes er extra mooi gepresenteerd uitzien door alles op een mooie schaal te serveren. En gooi de kaasblokjes niet zomaar in een kommetje, maar leg ze bijvoorbeeld op een mooi houten dienblad.

Lees ook: leuke DIY voor kerst: zo maak je je eigen sneeuwsterren

3. Zet overal een leuke kaartje bij

Wordt het een lopend buffet dit jaar? Dan staat het extra chic om bij alles een kaartje met de naam van het gerecht te zetten. Ook fijn voor gasten die precies willen weten wat ze eten.

4. Maak kleine desserts

Ga niet voor één grote taart, maar kies voor allerlei kleine mini-toetjes. Stal deze mooi op tafel uit en laat iedereen zelf iets kiezen.

5. Voeg wat takjes toe

Wil jij dat glas water er nét iets feestelijker laten uitzien of wil je je cake een beetje opleuken? Voeg dan een paar takjes kruiden toe (bijvoorbeeld rozemarijn of munt). Of wat dacht je van aalbessen, voor een feestelijke rode touch.

Heb jij het Margriet-kookboek al? Met ruim duizend recepten uit onder meer de Hollandse, Italiaanse en Thaise keuken. 

 

 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Goedgevoel.be
Beeld | iStock

Ook interessant