Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Heb je minder snel last van een kater als je biologische wijn drinkt?

heb-je-minder-snel-last-van-een-kater-als-je-biologische-wijn-drinkt.jpg

Eén van de grote voordelen van biologische wijnen, is dat ze worden gemaakt zonder kunstmest en pesticiden. Sommige mensen beweren echter ook dat je van een biologische wijn minder snel een kater krijgt, maar is dat wel echt zo?

Wij leggen het je hier uit.

Wat is het verschil tussen gewone wijn en biologische wijn?

Het verschil tussen gewone wijn en biologische wijn is dat de wijnboeren die biologische wijn maken, geen chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruiken in de wijngaard. Om de wijnstok te beschermen tegen schadelijke insecten en ongedierte gebruikt de wijnboer natuurlijke middelen. Hij plant bijvoorbeeld bloemen en laat kippen in de wijngaard rondscharrelen die de insecten vervolgens opeten.

Lees ook: Rood, wit of rosé: van welke wijnsoort krijgt je ergste kater?

Heb je minder snel last van een kater bij biologische wijn?

Iets wat van nature in wijn voorkomt, is sulfiet. Dit helpt om de wijn te bewaren én het bestrijdt ongewenste schimmels en bacteriën en beschermt de wijn tegen oxidatie (zuur worden onder invloed van contact met zuurstof). Meestal wordt er tijdens het maken van wijn nog extra sulfiet aan de wijn toegevoegd, maar bij biologische wijnen wordt die hoeveelheid juist beperkt. Hierdoor bevat het veel minder sulfiet dan een normale wijn. Hierdoor heb je minder snel last van een kater. Het is namelijk de sulfiet die er deels voor zorgt dat je de volgende dag wakker wordt met hoofdpijn. Nu ligt de grootste oorzaak van een kater natuurlijk alsnog de alcohol zelf, dus ook na het drinken van biologische wijn kun je een kater krijgen. Je zal alleen minder snel last hebben van hoofdpijn, omdat er minder sulfiet in zit.

Yeah, Margriet is genomineerd voor Website van het Jaar 2020!
Help jij ons winnen? Stem dan snel!  

Bron | Alles over Bio
Beeld | iStock

Ook interessant