Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Karin Bloemen: ‘Alles in het leven draait om het juiste evenwicht’

karin1.gif

De komende maanden is Karin Bloemen op tournee met Cirque Stiletto 3. Margriet voelde haar aan de tand over haar nieuwe voorstelling en haar gezin. Lees hier een preview!

Vorig jaar zat ze nog in de zaal bij Cirque Stiletto 2, waarin Ellen ten Damme het stralende middelpunt was. Als toeschouwer genoot Karin Bloemen van de voorstelling, maar voelde ze ook een vleugje heimwee. “Die hele ambiance was zó mijn stijl: met dansers, grote effecten en prachtige kostuums. Ik proefde weer de sfeer van La Bloemen, mijn succesvolste show ooit. Nadat Ellen ook nog twee nummers uit mijn show zong, dacht ik voor de grap: o, wat zou ik daar zélf graag staan!” Een verzuchting die kennelijk ook de producent ter ore kwam, want uiteindelijk werd Karin gebeld met de vraag of ze het leuk zou vinden om de spil te worden van Cirque Stiletto 3. “Ik voel me thuis in het circus. Het is oertheater, de plek waar eeuwen geleden het entertainment begon. Laat mij maar de spreekstalmeester en de clown zijn. Grappen maken en mooie liedjes zingen, dat is mij wel toevertrouwd.”

Pondje meer
“Ik vind mezelf een voorbeeld dat je ook mooi kunt zijn met een pondje meer. Je kunt ook een ster zijn met maatje 46, 48 soms en als het tegenzit 50. Waarom zou ik daarmee worstelen? Het verandert toch niet. Al geef je me de hele week alleen wortels te eten, er gaat geen grammetje af. Ik weeg al twintig jaar precies hetzelfde. Op- en aanmerkingenover mijn gewicht, daar ben ik zo langzamerhand wel aan gewend. Zelfs toen ik vijfentwintig kilo lichter was en nog op de kleinkunstacademie zat, werd daar al iets over gezegd. Ik kreeg lovende beoordelingen: ‘Prachtige stem, leuke performer, goed gedanst, beheerst de techniek, maar… tien kilo eraf.’ ALTIJD: tien kilo eraf.”

Cirque Stiletto 3 met o.a. de Wëreldbänd en internationale circusartiesten is van 28 augustus t/m 6 januari te zien door het hele land. Kijk voor de speellijst op www.stardustcircus.com.

Credit: Interview Mieke van Wijk, Fotografie Liselore Chevalier

Dit en meer lees je in Margriet 31. Vanaf vrijdag in de winkel en online te bestellen via Tijdschrift365.nl

Ook interessant