null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Kan mijn zoon of dochter minder gaan werken? Ontdek het in 7 stappen

Uit onderzoek blijkt dat veel ouders graag meer tijd zouden willen doorbrengen met hun kinderen. Daarom een tip voor iedereen met dochters of zonen die zorg en werk anders willen verdelen. Vaak wordt ten onrechte de aanname gedaan dat minder werken voor de meest verdienende partner geen optie is. Terwijl een andere verdeling misschien juist meer tijd en/of geld kan opleveren! 

Financiële plaatje per situatie

Weg dus met het argument dat een gelijke verdeling tussen tijd thuis en op het werk om financiële redenen niet kan. Of dat de kinderopvang te duur is, waardoor minder werken voor de partner met het hoogste inkomen geen optie is. De nieuwe online berekeningstool van het Nibud brengt de financiën voor gezinnen helder in kaart en laat zien dat het vaak wél kan.

Het Nibud heeft de WerkZorgBerekenaar ontwikkeld, waarmee de financiële gevolgen van de verdeling tussen werk en zorg duidelijk in kaart worden gebracht. Ouders zien zo precies hoeveel het gezin netto in de maand te besteden heeft, wat de kinderopvang in elke situatie kost, hoeveel belasting ze terugkrijgen en ga zo maar door. Zo kunnen ze eenvoudig wikken en wegen, voordat er knopen worden doorgehakt. Kijken hoe het werkt? Dat kan hier.

Bekijk ook dit filmpje over een bijzonder gezin

Na elf geweldige zonen op de wereld te hebben gezet, mag je toch best voorzichtig zeggen dat je als twaalfde kind graag een meisje zou willen. Mocht het voor deze moeder zo zijn? Je ziet het in de video!

Lees ook

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie MargrietGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden