Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Tijd om je kamerplanten te verpotten? Zó doe je dat

kamerplanten-verpotten.jpg

Komen de wortels van je planten boven of onder de pot uit? En merk je dat de bladeren steeds geler of kleiner worden? Dan is het hoog tijd om je kamerplanten te gaan verpotten!

Wij leggen je hier uit hoe je dit het beste kunt doen.

Wat voor pot?

Het verpotten van je planten lijkt misschien een hele klus, maar dat valt wel mee. Om te beginnen moet je natuurlijk een aantal potten bij de hand hebben die iets groter zijn. Het is belangrijk dat je niet meteen een té grote pot kiest, maar ongeveer 20 procent óf rondom drie centimeter groter te gaan. Hou er ook rekening mee dat je niet voor elke plant een soortgelijke pot kunt gebruiken. Zo gedijen rozen het best in een smalle hoge pot en een buxus in een lage, brede variant.

Lees ook: waarom het nu nóg belangrijker is om veel planten in huis te hebben

Zó ga je te werk

Nu is het tijd voor het echte werk, namelijk de nieuwe pot vullen met aarde en de plant verpotten. Haal eerst de plant uit de oude pot, doe dit zo voorzichtig mogelijk en probeer de wortels die eruit groeiden niet te schaden. Is de kluit erg droog? Zet de plant dan even in een emmer met water.

Klaarmaken van nieuwe pot

Ook voor de nieuwe pot moet je het nodige voorbereiden. Zorg ervoor dat je de bodem bedekt met potscherven, grind of hydrokorrels. Je kunt ook voor een combinatie gaan, dus bijvoorbeeld eerst een laag scherven en dan een laag hydrokorrels. Vul vervolgens de pot met een laagje potgrond, stop de nieuwe plant erin en vul het verder aan met potgrond. En klaar is Kees!

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Nieuwsblad.be
Beeld | iStock

Ook interessant