Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Een flinke dip? 10 tips van lezeressen om de zonnige kant weer te zien

een-flinke-dip-10-tips-van-lezeressen-om-de-zonnige-kant-weer-te-zien.jpg

We zitten allemaal wel eens in een dip: alles zit tegen en niks lijkt dat te veranderen. Wat zou het dan fijn zijn om een paar tips te krijgen, die weer een positieve draai kunnen geven aan je dag. Wij vroegen Margriet-lezeressen op onze Facebookpagina wat hen helpt om uiteindelijk de zonnige kant weer te zien. Dit zijn jullie tips tegen een dip.

Wil je meepraten met Margriet? We vragen regelmatig om mooie herinneringen, leuke tips en grappige verhalen op onze Facebookpagina.

‘Ik denk in mogelijkheden’

Veel van onze lezeressen zeggen dat dankbaarheid helpt. Margriet-lezeres Jolanda de Wispelaere zegt: “Het helpt om blij te zijn met wat wel goed gaat. En niet in de slachtofferrol te gaan zitten.” “Voor mij helpt de gedachte dat er altijd mensen zijn die het erger hebben”, zegt Imara Veira. Ook kan het helpen om te bedenken wat wél mogelijk is, zegt ook Hilly Pullen: “Ik denken in mogelijkheden! En niet aan zaken die onmogelijk zijn of blijken.”

‘Lekker met mijn handen in de aarde’

Het kan ook helpen om iets leuks te gaan doen. Lezeres Jill van S. gaat bijvoorbeeld het liefst aan de slag in haar tuin. “Lekker met mijn gedachten op nul en mijn handen in de aarde.” Voor sommige lezeressen helpt het om de natuur in te gaan. Zo ook voor Gwenny Janssen: “Ik ga de natuur in, om te wandelen.”

Nog een paar van jullie tips tegen een dip:

  • Lieke: “Mijn beste vriendin bellen, met wie ik enorm kan relativeren en lachen.”
  • Eveline Kluin: “Muziek luisteren helpt mij.”
  • Anneke Reichholdt: “Lekker wandelen of genieten van de kleinkinderen.”

Beeld | Getty Images

Ook interessant