Joke Bruijs gaat met pensioen. Beeld BrunoPress
Beeld BrunoPress

Joke Bruijs (70) gaat met pensioen: ‘Ik kan alleen maar dankbaar zijn’

Actrice Joke Bruijs hangt haar acteer- en zangcarrière aan de wilgen. Na vele jaren op de planken gaat de zeventigjarige duizendpoot nu met pensioen. Ze zal binnenkort nog in één film te zien zijn: Casa Coco.

Joke vertelt aan de Telegraaf dat ze afscheid neemt van het zingen en acteren. In de romantische film Casa Coco zal ze voor de allerlaatste keer op het witte doek schitteren.

De bekende successen van Joke vóór haar pensioen

In de jaren zestig rolde Joke het vak in. Je kunt haar kennen van series als Toen was geluk heel gewoon, Goede tijden, Slechte tijden of bijvoorbeeld Vreemde Praktijken. Aan de Telegraaf laat ze weten dat ze in haar acteer- en zangcarrière alles heeft gedaan wat ze graag wilde. “Musicals, films, concerten, cd’s en televisieseries. Ik kan dus alleen maar dankbaar zijn en kan met een trots gevoel terugkijken op behaalde successen.”

Joke over de samenwerking met Gerard Cox

In haar laatste film Casa Coco zal ook haar ex-man Gerard Cox een rol spelen. Net als in Toen was geluk heel gewoon zijn ze weer een koppel. Dat ziet ze als ‘de kers op de taart’. Gaan we Joke dan nooit meer ergens zien? Fans hoeven niet bang te zijn dat ze plots van de aardbodem zal verdwijnen. “Ik zal heus nog weleens een interview geven, ergens te gast zijn of een keer een liedje zingen, maar qua grote projecten is het wat mij betreft mooi geweest.”

Joke Bruijs in Margriet

Eerder sprak Margriet met Joke over haar gevoelsleeftijd. Ze is dan misschien wel zeventig, maar eigenlijk voelt ze zich nog steeds 35. “Maar als ik met blote handen een pot bonen moet openmaken, voel ik me een stukkie ouder, hoor.” (tikkend tegen haar hoofd) “Ik hoop dat de computer in de bovenkamer het nog blijft doen. Om mij heen zie ik leeftijdsgenoten worstelen met parkinson, met alzheimer. Slopers van ziektes. In 2004 beleefde ik zelf een zware periode. Ik kreeg borstkanker. Het was een heel slechte tijd. ‘Ik ga dood, geloof ik,’ zei ik tegen mijn partner Frits, ‘nou heb je alles opgegeven om bij mij te zijn en nu ga ik….’ Hij droeg me op nooit meer zo te praten. Ik moest van Frits vooruitkijken en dat deed ik. In juni ging ik onder het mes en in augustus was ik wonderwel weer aan het zingen. Ik heb het te danken aan mijn overlevingsstand, denk ik. Ik ga er gewoon voor.”

De laatste film waarin Joke te zien zal zijn (Casa Coco) gaat op 7 november in première.

Bron | Telegraaf

Saskia WinkensBrunoPress

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden