Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Zo vaak zou je je joggingpak eigenlijk moeten wassen

je-joggingpak-wassen-zo-vaak-zou-je-dat-eigenlijk-moeten-doen.jpg

Breng jij op dit moment de meeste tijd door in joggingpak? Geen zorgen, je bent niet de enige. Zeker in deze gekke tijd waarin we allemaal zo veel mogelijk binnen blijven, is het echt niet erg om het je hiermee wat comfortabeler te maken. Maar, wel handig om te weten: hoe vaak zou je je favoriete joggingpak moeten wassen?

Misschien moet je daardoor wel een extra joggingpak aanschaffen voor tussen het wassen door. 

Joggingpak elke dag wassen

Schrik niet: je zou je geliefde joggingpak het beste dagelijks kunnen wassen. Dat geldt overigens ook voor onderkleding zoals ondergoed en hemdjes – mocht je die nog niet dagelijks in de wasmand gooien. Zeker als jouw loungekleding bestaat uit een strakke joggingbroek of yogalegging is dit aan te raden. Dat komt omdat de stof hierbij direct op je huid zit. Met iets losser zittende varianten zou je de wasbeurten iets langer kunnen uitstellen, maar kans is wel dat het alsnog een broedplaats van bacteriën en schimmels wordt. En dat geldt vooral voor het gebied rondom je kruis. Niet zo’n frisse gedachte. 

Lees ook: Zo krijg je zweetluchtjes makkelijk uit je kleding

Beschadiging tegengaan

Elke dag een schoon joggingpak is natuurlijk heel lekker. Maar we kunnen ook begrijpen dat je bang bent dat je geliefde outfit hiermee sneller slijt. Mocht je elke dag daarom te veel vinden, probeer het dan te beperken tot maximaal vier dagen, voordat je je pak in de was gooit. Daarnaast kun je hardnekkige vlekken (van alle quarantainesnacks) voor het wassen alvast behandelen. Hierdoor hoef je ‘m niet ook nog eens twee keer op één dag te wassen. Wees lief voor je kleding en gebruik een goed wasmiddel in plaats van de goedkoopste variant en gebruik bij voorkeur een waszak om het materiaal extra lang in leven te houden.

Als laatste snappen we dat je je schone joggingpak het liefst zo snel mogelijk weer aan wil trekken, maar voor de levensduur van je kleding kun je toch echt beter de droger vermijden. Misschien dan toch maar een reservepak aanschaffen om het jezelf tijdens de wasbeurten ook comfortabel te maken. 

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | VIVA
Beeld | Getty Images

Ook interessant