Margriet logo
null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Je nachtrust opkrikken? Déze seksstandjes helpen je om beter te slapen

Kun je niet slapen? Dan denk je misschien niet direct aan seks, maar mocht je partner toevallig ook plafonddienst hebben: er zijn een paar seksstandjes waar je beter van gaat slapen. 

Als je dan toch al wakker ligt is het zeker een poging waard.

Seksstandjes om beter te slapen

Heb jij vaak moeite met in slaap vallen of wil je je slaapkwaliteit verbeteren? Dan hebben we goed nieuws: seks kan je helpen om je nachtrust op te krikken. Uit een onderzoek blijken er uit 25 populaire sekstandjes drie posities te zijn die je het beste helpen om beter te slapen. Maar er is één ding het allerbelangrijkst om echt lekker naar dromenland te vertrekken: een orgasme. Het blijkt namelijk dat 60 procent van de mensen beter slaapt na een orgasme. Daarvoor kun je natuurlijk het heft in eigen hand nemen, maar je kunt ook de onderstaande seksstandjes uitproberen.

1. Doggystyle

Uit het onderzoek blijkt dat we van alle seksstandjes het beste slapen na doggystyle. Het bleek dat 43 procent van de deelnemers meer remslaap had na een vrijpartij in deze positie. De remslaap is de slaapfase waarin we het diepste slapen, het meest dromen en je hersenen de tijd krijgen om alles van de dag te verwerken en gegevens in je geheugen op te slaan. Erg belangrijk dus.

2. De lotus

Ook bij de ‘de lotus’ bleek de remslaap voor 39 procent van de deelnemers toe te nemen. Hierbij zit een persoon in kleermakerszit en gaat de ander op schoot zitten, met het gezicht naar elkaar toe. Vervolgens slaat degene die op schoot zit de benen om de rug van de partner. Van dit intieme standje zou je na afloop ook als een roosje moet slapen.

3. De adelaar

Als derde bleek ‘de adelaar’ 35 procent van de deelnemers meer remslaap op te leveren. Dit lijkt op missionaris, maar de onderste persoon spreidt de benen veel verder, zodat de bovenste persoon er beter en dieper bij kan.

Lees ook:

Opvallend: op déze leeftijd hebben mensen de beste seks

Bron | AndC, Eatthis

Beeld | Getty Images

null Beeld

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Maryse de BruijneGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden