Margriet logo
Je kunt vanaf nu chatten met jezelf op WhatsApp en hierom is dit zo handig Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Je kunt vanaf nu chatten met jezelf op WhatsApp en hierom is dit zo handig

WhatsApp is een laagdrempelige manier om in contact te blijven met vrienden, familie en collega’s. De app heeft een handige nieuwe functie erbij gekregen: vanaf nu kun je ook naar jezelf berichtjes sturen op de app. Je vraagt je af waarom je dat zou doen? Zie het als een handige to do-list die je altijd bij je hebt.

Vanaf 28 november is het mogelijk om naar jezelf berichten te sturen via WhatsApp.

Met jezelf chatten op WhatsApp

Waarom je een gesprek met jezelf zou beginnen? Dat kan ontzettend nuttig zijn. Misschien ken je wel het moment waarop je op het punt staat om de deur uit te gaan, maar online nét een spotgoedkope vakantie hebt gezien. Op zo’n moment kun je bang zijn dat je het vergeet of later niet meer kunt terugvinden. Velen kozen er tot nu toe voor om een link met iemand anders op WhatsApp te delen, zodat je het zelf kon terugvinden en als het ware kon ‘opslaan’.

Dat hoeft nu niet meer, want je kunt al deze linkjes, boodschappenlijstjes en andere herinneringen voortaan naar jezelf sturen. Je kunt deze functie vinden door WhatsApp te openen en met de knop rechts bovenaan een nieuwe chat aan te maken. Daarbij kies je voor je eigen nummer - wel eerst even jezelf als contact toevoegen - en je kunt eindeloos conversaties voeren met jezelf.

Nog een nieuwe functie: poll aanmaken op WhatsApp

Sinds kort kun je ook een poll aanmaken op WhatsApp. Met een poll kun je de mening van anderen peilen, in dit geval je gesprekspartners op WhatsApp. Je geeft anderen een paar opties om op te klikken als antwoord op een vraag.

Je kunt deze functie gebruiken in een een-op-een-gesprek, maar het is vooral handig bij een groepsapp, omdat dat ook vaak het doel is van een poll: zien wat de meerderheid vindt. Je kunt een poll maken in de app door de volgende stappen te volgen:

  • Open WhatsApp en ga naar het (groeps)gesprek waar je de poll in wilt delen.
  • Klik op de paperclip (bij Android) of op het plusteken links onderaan (iPhone).
  • Daarna klik je op de knop ‘peiling’.
  • Daar kun je een vraag stellen die je graag beantwoord zou zien. Je kunt maximaal twaalf antwoordopties toevoegen. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld te stemmen op het volgende boek van je boekenclub of te bepalen met je familie welke dag de voorkeur heeft voor de nieuwjaarsborrel.
  • Klik op verzenden als je de poll wilt delen.

Bron | Volkskrant, Android Planet

Saskia WinkensGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden