null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Je bent ’s ochtends langer dan ’s avonds en andere gekke feitjes over je lichaam

We denken waarschijnlijk allemaal dat we ons eigen lichaam nu wel zó goed kennen, dat we er bijna alles over weten. Toch zijn er veel gekke dingen die je lichaam doet waar jij je waarschijnlijk niet eens bewust van bent.

Ken jij deze gekke feitjes over je lichaam al?

We gebruiken alle delen van onze hersens

Er wordt weleens gezegd dat we maar 10 procent van onze hersencapaciteit gebruiken. Dat is een fabel, want uit verschillende onderzoeken en MRI-scans blijkt dat we gewoon alle delen gebruiken. Uit deze onderzoeken van de McGill Universiteit blijkt dat we niet alle delen tegelijk gebruiken, maar dat we aan het einde van de dag toch écht alle delen van ons brein benut hebben.

Stress is direct gerelateerd aan 90 procent van alle ziekten

We weten allemaal dat stress niet goed is voor de gezondheid, maar wist je ook dat stress de oorzaak van een ziekte kan zijn? In 90 procent van de gevallen is stress een oorzaak, of maakt stress de ziekte erger. Uit onderzoek van de Universiteit van Michigan blijkt dat gestreste mensen meer kans maken op het krijgen van een ziekte en langzamer genezen.

Lees ook:

Déze 4 gekke dingen doet kou met je lichaam

Je bent ’s ochtends langer dan ’s avonds

’s Nachts wanneer je op bed ligt, heeft je lichaam geen last van zwaartekracht. Omdat er meer vloeistof tussen onze tussenwervelschijven komt, zijn we meer uitgestrekt. Daarom ben je in de ochtend langer dan in de avond. Wanneer we opstaan herstellen onze spieren dit, waardoor het helaas dus snel weer wegtrekt. Jammer voor wanneer je een paar centimeter langer zou willen zijn.

Een slechte nachtrust kan dodelijk zijn

Waarschijnlijk weet je wel dat om in leven je blijven je

eten en drinken nodig hebt. Maar, waar het record voor overleven zonder eten op

twee maanden staat, staat dit voor overleven zonder slaap maar op elf dagen.

Daarna kan het dodelijk zijn.

Je kunt allergisch zijn voor kou

Wanneer je allergisch bent voor kou kan dit galbulten of zwellingen veroorzaken op plekken waar je blootgesteld bent aan kou. Deze allergie heet koude-urticaria. In een hele ernstige vorm kan dit bij hele lage temperaturen zorgen voor een te lage bloeddruk. Hier kun je aan overlijden.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Marie Claire

Beeld | Getty Images

null Beeld

Margriet 04 ligt nu in de winkel! Met daarin deze week: genieten van de winter met warme wintermode, de beste plekken om vogels te spotten, reset je gezondheid, nieuwe man: nieuwe seks en nog véél meer.Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Marin NoomenGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden