null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Jarig in deze periode? Dan heb je mogelijk een héél ander sterrenbeeld dan je dacht

Er bestaan twaalf sterrenbeelden. Tenminste, zo hebben wij dat geleerd middels de Westerse astrologie, toch? Nou, er wordt geclaimd dat er een dertiende sterrenbeeld bestaat.

En die zou de hele horoscoop op z'n kop zetten.

Ander sterrenbeeld

Dat dertiende sterrenbeeld wordt Slangendrager genoemd. Die theorie wordt uitgebreid besproken in een artikel van NASA. Daarin staat dat babyloniërs het sterrenbeeld eeuwen geleden achterwege hebben gelaten, om het aantal sterrenbeelden gelijk te kunnen laten lopen aan het aantal maanden in een jaar.

Tussen Schorpioen en Boogschutter in

De Slangendrager zou zich in de zonnehoroscoop tussen de Schorpioen en Boogschutter in bevinden. Om preciezer te zijn: als je tussen 29 november en 17 december geboren bent, ben je volgens de theorie eigenlijk een Slangendrager. En als je een beetje geïnteresseerd bent in je horoscoop, sla je daar misschien steil van achterover.

Slangendrager

Volgens astrologen die het bestaan van de Slangendrager erkennen, is het sterrenbeeld qua karaktereigenschappen een combinatie van Schorpioen en Boogschutter. Slangendragers zouden net als Schorpioenen over het algemeen intense, sensuele persoonlijkheden zijn, met jaloezie als slechte dominante eigenschap. Maar net zoals Boogschutters zijn ze ook heel gepassioneerd en energiek, en willen ze de wereld ontdekken.

Lees ook

Deze sterrenbeelden zijn het snelst chagrijnig

Charismatisch en gesloten

Verder zouden Slangendragers over het algemeen gelukkige personen zijn, die oprecht en intellectueel zijn. Ze barsten van het charisma en de creativiteit. Ze zijn ambitieus en willen graag het beste van zichzelf laten zien, maar zijn ook gesloten en op hun hoede, net zoals een slang. Een Slangendrager houdt niet van routine en past zich dan ook makkelijk aan aan verandering. Het is een pittige partner: ze kan ongeduldig, temperamentvol en veroordelend zijn, wat een liefdesrelatie niet altijd ten goede komt. Maar als ze van je houdt, houdt ze ook intens veel van je.

Horoscoop veranderen?

Herken jij jezelf in deze omschrijving en ben je tussen 29 november en 17 december jarig? Dan bestaat de kans dus dat je geen Boogschutter, maar een Slangendrager bent. Maar voor het gemak houden astrologen zich aan de twaalf bestaande sterrenbeelden. Als we Slangendrager nu in onze horoscoop zouden proppen, zou dit namelijk betekenen dat álles veranderd moet worden. Dan zou een Leeuw bijvoorbeeld mogelijk niet meer een Leeuw zijn, en lopen de sterrenbeelden niet meer synchroon aan het aantal maanden. En waarom zouden we het nu veranderen, na duizenden jaren?

Lees ook

Zomerhoroscoop: zó ziet jouw zomer eruit op het gebied van de liefde

Doei Boogschutter

Toch is het leuk om te weten. Zeker als jij je misschien nooit hebt herkend in je sterrenbeeld Boogschutter. Astrologie draait uiteindelijk om jouw eigen interpretatie. Dus wil jij voortaan als Slangendrager door het leven gaan, dan ben je daar natuurlijk helemaal vrij in.

Bron | Bustle

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

null Beeld

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Faye HeijnisGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden