Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Er jaren jonger uitzien? Föhn je haar dan op deze manier

haar-fohnen-jonger-eruitzie.jpg

De kleding die je draagt, hoe je met je make-up te werk gaat en de crèmes die je smeert: het heeft allemaal invloed op hoe jeugdig (of niet) je eruit ziet. Maar wist je dat de manier waarop je je haar föhnt ook een grote rol speelt?

Niet alleen je kapsel, maar ook de manier waarop je de föhn gebruikt, kan roet in het eten gooien wat betreft leeftijdsschatting. Denken mensen altijd dat jij jaren ouder bent dan je daadwerkelijk bent? Lees dan vooral even verder.

Föhn vasthouden

Vallen de punten van je haar naar binnen, dan is de kans groot dat mensen vinden dat je er een stuk ouder uitziet. Zo’n oubollig kapsel is vaak te danken aan het verkeerd föhnen van je lokken. Maar wat is dan die ‘foute’ manier? Wanneer je zowel je brushborstel als haardroger in horizontale richting vasthoudt, krullen de uiteinden van je haar al snel naar binnen. Dat zorgt voor die ouderwetse uitstraling die je juist niét wilt hebben.

Veranderen van richting

In plaats van je ronde borstel de hele föhnsessie lang horizontaal vast te houden, kun je hem het beste verticaal vasthouden wanneer je aan bent gekomen bij het drogen van de lengtes van je haar; bij de haaraanzet kun je ‘m dus wel horizontaal vasthouden zoals je gewend bent. Door te veranderen van richting zorg je voor meer beweging in je haar en voeg je een subtiele golf toe aan je coupe, wat ervoor zorgt dat je in het vervolg een stuk jonger wordt geschat. En dat willen we!

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | hln.be
Beeld | iStock

Ook interessant