HILVERSUM - Jan Slagter tijdens de seizoenspresentatie van de NPO 2021-2022 in Beeld en Geluid op het Media Park. ANP KIPPA SANDER KONING Beeld ANP /  ANP
Beeld ANP / ANP

Jan Slagter op zwemles na ongeluk in het water

Presentator en Omroep MAX-bestuurder Jan Slagter heeft een ernstig ongeluk gehad. Hij viel van zijn boot in het water en kwam onder een steiger terecht. Door deze gebeurtenis heeft de presentator besloten om op zwemles te gaan.

Dit vertelt hij in zijn nieuwe podcastserie De Geboden van Slagter en Dresselhuys.

Boot schoonspuiten

Slagter vertelt in de podcast dat hij zijn boot aan het schoonspuiten was met een hogedrukspuit. De haspel dreigde in het water te vallen en hij wilde hem daarom pakken. Hij verloor zijn evenwicht en viel in het water. “Ik lig ineens onder de steiger”, vertelt hij in de podcast.

Slagter vertelt dat het allemaal erg snel ging voor zijn gevoel. De presentator ging helemaal onder water en zag groen voor zich. Hij hield zich vast aan een blauwe kabel en riep zijn partner Inge, die hem gelukkig hoorde. “We hadden hier bijna niet gezeten, zeg ik in alle ernst.” Voor de presentator was het dan ook een ‘bijna-doodervaring’.

In paniek

De presentator vertelt verder dat hij erg in paniek was, want hoewel zijn partner hem wel hoorde, zag zij hem niet. “Ze zag mij niet. Ik lag onder die steiger. Hoe ik daar ben gekomen, geen idee. Je moet niet bedenken wat er allemaal had kunnen gebeuren. Gelukkig kwam er een bootje aangevaren, dat ons heeft geholpen.” Wanneer Slagter zijn eerste zwemles krijgt, vertelde hij niet in de podcast.

Podcastserie met Cisca Dresselhuys

In een exclusief interview sprak Margriet met Jan Slagter en journalist Cisca Dresselhuys. Samen zijn ze de nieuwe podcastserie De Geboden van Slagter begonnen. Ze bespreken met elkaar en gasten over hoe een gereformeerde opvoeding hun leven heeft beïnvloedt.

Met zijn werk bij omroep MAX en de nieuwe podcastserie denkt Slagter voorlopig nog niet aan stoppen met werken. “Ik ben nu 68 en heb tegen mijn collega’s gezegd dat ik er de komende twee, drie jaar er nog gewoon ben. Hoe ik het daarna invul, weet ik nog niet, maar ik kan me voorstellen dat ik het gezicht van MAX blijf. Dan heb ik niet meer de bestuurlijke verantwoordelijkheid, maar ben ik meer een ambassadeur” aldus Slagter.

Bron | Linda

Sanne van De WeteringANP / ANP

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden