Ouders Tanja Groen Beeld Marcel van Hoorn / ANP
Beeld Marcel van Hoorn / ANP

Jaar van Tanja Groen voorbij: laatste dag voor de gouden tip

Op de verjaardag van Tanja Groen, 23 juni 2021, lanceerde Peter R. de Vries stichting ‘De Gouden Tip’. Hiermee hoopte hij de verdwijning van de studente in 1993 op te lossen. In het afgelopen jaar zijn er ongeveer duizend tips binnengekomen. De gouden tip, waar vorig jaar een miljoen euro voor werd uitgeloofd, zit daar nog niet tussen.

De deadline voor de beloning loopt vannacht om 00.00 uur af.

Vermissingszaak Tanja Groen

Tanja Groen werd voor het laatst als 18-jarige studente gezien in de zomer van 1993, na een feestje van studentenvereniging Circumflex. Ze zou beginnen aan de studie Gezondheidswetenschappen, maar verdween spoorloos. En dat is tot op de dag van vandaag nog zo. “De onzekerheid is slopend voor hen en beheerst hun leven, elke dag weer. Daar moet een einde aan komen”, vertelde Peter R. De Vries bij de lancering van de stichting.

Na het overlijden van Peter R. de Vries is zijn dochter Kelly de Vries directeur van de stichting geworden. Zij deed in mei een laatste oproep voor de tip die leidt naar antwoorden in de zaak, zo schrijft 1Limburg. De tips die tot nu toe zijn binnengekomen zijn bekeken en de concrete tips zijn anoniem doorgestuurd aan het coldcaseteam van Limburg.

Tips onderzoeken

Het team is nog steeds bezig met het onderzoeken van de tips. De één miljoen euro blijft dan ook beschikbaar voor de gouden tip, totdat het coldcaseteam alle tips die bij de stichting zijn binnengekomen heeft onderzocht. De stichting verwacht dat ze voor het einde van het jaar bekend kan maken hoe dit onderzoek is afgerond.

‘De hoop nooit opgeven’

“Ondanks de vele media-aandacht in Nederland, België en Duitsland is Tanja helaas nog niet gevonden”, laat de stichting aan het AD weten. Maar de hoop om haar te vinden, zullen betrokkenen niet opgeven.

“Wij beseffen dat de kans om Tanja te vinden steeds kleiner wordt, maar we zullen de hoop nooit opgeven. Ook al is het jaar van Tanja voorbij en vervalt daardoor de mogelijkheid om aanspraak te maken op de beloning, de ouders van Tanja - Corrie en Adrie Groen - het coldcaseteam van Limburg en Stichting de Gouden tip gaan door met het zoeken naar Tanja. Tipgevers kunnen zich dan ook blijven melden bij onze stichting”, aldus het bestuur van de stichting.

Bron / AD, RTL Nieuws

Sanne van De WeteringMarcel van Hoorn / ANP
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden