Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Op dít Italiaanse eiland krijg je je geld terug als het regent

elba-island-portoferraio-aerial-view-from-fort-lighthouse-and.jpg

Het laatste wat je wilt, is je vakantie letterlijk in het water zien vallen door regen. Op het Italiaanse eilandje Elba begrijpen ze dat. Daarom zijn ze de campagne ‘Elba No Rain’ gestart, waarbij toeristen hun hotelkosten terugkrijgen zodra er een flinke bui naar beneden komt.

Elba ligt vlak bij de kust van Toscane en heeft alles weg van een tropisch paradijs. Als dat al niet genoeg reden is om meteen het eerst mogelijke vliegticket naar het eiland te boeken, dan is hun ‘niet goed, geld terug’-aanbod voor je vakantie dat wel. Voor elke dag dat het regent, krijg je een nacht in je hotel vergoed.

Toch een klein addertje

Natuurlijk zitten er wel wat addertjes onder het gras. Het aanbod geldt enkel tot en met 31 mei. En vervolgens weer van 15 september tot en met 31 oktober. Het hoogseizoen wordt in de campagne dus overgeslagen. Verder is een kort buitje echt niet genoeg en telt het niet als de druppels ’s nachts naar beneden komen. Je krijgt alleen geld terug wanneer het meer dan twee uur regent tussen tien uur ’s ochtends en acht uur ’s avonds. Bovendien wordt de overnachting wel maar het eten niet vergoed.

Weinig kans op regen

De campagne lijkt vooral een heel slimme marketingtruc te zijn. De verwachting is dat ze op het eiland weinig hoeven te vergoeden. Doordat Elba een geringe oppervlakte heeft en er op zee vaak sterke winden staan, is de kans miniem dat het daar per dag langer dan twee uur regent. Maar toch. Mócht het een keer gebeuren, dan krijg jij wel mooi je geld terug.

Bron | The Independent
Beeld | iStock

Kun je voorlopig niet op vakantie? Haal Italië dan naar je eigen tuin met deze set van mediterrane fruitboompjes. Nu met wel €45 korting!
Bestel hier

Ook interessant