Margriet logo
Is jouw sterrenbeeld een vuurteken? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Is jouw sterrenbeeld een vuurteken? Dit zegt het over jouw persoonlijkheid

Gepassioneerd, optimistisch en dingen doen op jouw manier. Zijn dit woorden die goed bij jou passen? Grote kans dat jouw sterrenbeeld een vuurteken is. In dit artikel vertellen we je alles wat je over vuurtekens moet weten.

Want welke sterrenbeelden zijn nou eigenlijk die vurige types en wat zegt het vuurteken over jou als persoon?

De vier elementen

Waarschijnlijk ken je de vier elementen wel: water, vuur, aarde en lucht. Net als je sterrenbeeld zeggen deze elementen iets over jou. Ieder sterrenbeeld hoort namelijk bij één van de vier elementen en de drie sterrenbeelden met hetzelfde element hebben ook weer overeenkomsten. Sommige astrologen zeggen dan ook dat je letterlijk in je element bent in de seizoenen van jouw element.

Vuurtekens

Zoals we al zeiden, heeft elk element drie sterrenbeelden die erbij horen. De vuurtekens in onze horoscoop zijn: Ram, Leeuw en Boogschutter. Het element vuur slaat vrij letterlijk op je karakter. Ben je een Ram, Leeuw of Boogschutter? Dan zul je vast weleens gehoord hebben dat je een vurig karakter hebt. Hetzelfde geldt ook voor mensen met een aardeteken. Dit zijn vaak ‘geaarde mensen’.

Karaktereigenschappen van vuurtekens

Ongeduldig, impulsief en altijd vooruit kijken. Het zijn een paar woorden die de vuurtekens omschrijven. Bij mensen met een vuurteken is er altijd ruimte voor gevoelens en je kunt er ook heel goed over praten met ze. Maar deze sterrenbeelden zijn ook van nature ongeduldig en jagen hartstochtelijk hun doelen na. Als ze ergens voor gaan, doen ze dit dus ook voor de volle honderd procent. Opgeven? Dat staat niet in het woordenboek van de vuurtekens. Maar de impulsiviteit van het element komt hier wel om de hoek kijken. Rammen, Leeuwen en Boogschutters kijken niet vaak achterom en reflecteren dus niet vaak op het verleden. Terwijl dit juist is waar je kunt leren van je fouten. Maar voor de vuurtekens is maar een ding belangrijk: de toekomst.

Vurig karakter

Voor alle elementen geldt dat ze de sterrenbeelden goed representeren, maar voor een vuurteken misschien nog net iets meer. Deze mensen hebben een vurig karakter, letterlijk. Heet, betoverend en soms zelfs vernietigend. Het zijn sterrenbeelden die heel goed weten wat ze willen en altijd een drang naar succes voelen. Nou ja, totdat een project ze niet meer aanstaat en ze halverwege opgeven uit verveling. Deze vurige types nemen vaak de leiding in een groep, maar kunnen zich ook heel goed afzonderen en een eigen plan trekken. Zowel in een groep, als zelfstandig gedijen deze mensen dus goed.

Optimistisch en open

Vuurtekens zijn eigenlijk altijd optimistisch. Elk plan dat voorbij komt, grijpen ze met beide handen aan. Maar daarbij doe je dingen wel graag op je eigen manier en trek je je niet altijd even veel aan van anderen. Je bent iemand die veel vrijheid en ruimte nodig heeft en houdt er niet van om ergens aan vast te zitten. Denken in mogelijkheden? Dat is waar jij het best in bent. Je staat overal voor open en loopt over van het enthousiasme. Heeft iemand een gek idee? Dan sta jij als vuurteken vooraan. Doen voor je denkt is ook iets wat jou kenmerkt. Want waarom zou je nadenken als je ook je intuïtie kunt volgen en in het diepe kunt springen?

Valkuilen van vuurtekens

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar jouw impulsiviteit is waarschijnlijk je grootste valkuil. In je enthousiasme zeg je meteen ja, maar als je er later over na gaat denken, kom je erachter dat het misschien toch niet zo verstandig is. En dat enthousiasme om altijd ja te zeggen is natuurlijk geweldig, maar pas op dat je niet doorslaat. Door altijd maar ja te zeggen en overal bij te zijn, loop je ook het risico opgebrand te raken. Leer dus om ook eens nee te zeggen en tijd voor jezelf te nemen.

Bron | Cosmopolitan.com, Cosmopolitan.nl

Nynke KooyGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden