Is jouw sterrenbeeld een luchtteken? Dit zegt het over je persoonlijkheid Beeld Getty Images/EyeEm
Beeld Getty Images/EyeEm

Is jouw sterrenbeeld een luchtteken? Dit zegt het over je persoonlijkheid

De een zweert er bij, de ander heeft er weinig mee: je horoscoop. Maar toch kan je sterrenbeeld heel veel over jouw persoonlijkheid zeggen. Wist je ook dat ieder sterrenbeeld toebehoort aan één van de vier elementen? We vertellen je alles wat je moet weten over luchttekens in de astrologie.

Want welke sterrenbeelden horen eigenlijk bij het element lucht en wat zegt het over je als je een luchtteken hebt?

De elementen

Waarschijnlijk ben je wel bekend met de vier elementen: water vuur, aarde en lucht. Maar wist je ook dat deze elementen gekoppeld zijn aan de sterrenbeelden en ook weer iets zeggen over jouw persoonlijkheid? Ze zeggen bijvoorbeeld iets over de manier waarop jij naar de wereld kijkt. En de kans is volgens astrologen ook groot dat je je beter voelt in de maanden die bij jouw element horen. Iets met letterlijk in je element zijn dus.

Luchttekens

Bij elk van de elementen horen drie sterrenbeelden. De drie luchttekens in onze dierenriem zijn: Tweelingen, Weegschaal en Waterman. De elementen slaan vaak vrij letterlijk op iemands persoonlijkheid. Ken je een leeuw met een vurig karakter? Dan zal het je vast niet verbazen dat dit een vuurteken is. Aardetekens daarentegen zijn bijvoorbeeld vaak ‘geaarde mensen’.

Karaktereigenschappen van luchttekens

Ben jij een Tweeling, Weegschaal of Waterman? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd wat het element lucht over jouw persoonlijkheid zegt. Kenmerkend voor de luchttekens is het feit dat ze goed zijn in communiceren. Je houdt ervan om met anderen te praten en discussiëren. Moeilijke gesprekken ga je dan ook zeker niet uit de weg. Maar niet alleen die diepe gesprekken vind je fijn, je bent ook ontzettend goed in small talk. Daarbij ben je ook iemand die veel analyseert. Het liefst benader je alles in het leven op een logische en objectieve manier. Moeilijk doen? Daar houd je niet van. Jij denkt liever rationeel en denkt na over wat je doet.

Emoties privé houden

Je bent als luchtteken een goede leider. De reden daarvoor? Je laat je niet uit het veld slaan door emoties. Zoals we hierboven al zeiden, denk je liever logisch na. Soms wordt gezegd dat luchttekens ook koud of zelfs gevoelloos overkomen, maar dat betekent natuurlijk niet dat je helemaal geen emoties hebt. Die emoties houd je alleen liever privé en hoeft niet iedereen meteen van je af te kunnen lezen.

Als luchtteken houd je graag de focus. Afleiding is iets waar je niet snel mee te maken krijgt. Je focust in je werk en in andere situaties altijd op de details. En ja, luchttekens zijn ook de mensen die je op iedere kleine fout zullen wijzen. Maar als je op zoek bent naar iemand die creatief is, dan ben je zeker aan het goede adres bij een luchtteken. Deze mensen durven namelijk out of the box te denken en schromen niet om gekke ideeën te bedenken én uit te voeren.

Sociaal

Ondanks het feit dat je emoties niet meteen met de hele wereld deelt, ben je wel heel sociaal. Luchttekens maken iedere sociale gelegenheid leuker en kunnen met iedereen een praatje aanknopen. Ook als je de persoon in kwestie niet kent, vind je het geen probleem om in gesprek te gaan.

Vergevingsgezind

Heb je iets verkeerd gedaan bij een luchtteken? Dan kun je misschien weer gerust ademhalen als je weet dat dit de meest vergevingsgezinde mensen zijn. Luchttekens weten heel goed het verschil tussen een grapje of sarcasme en gemeenheid. Ze snappen dat dingen eruit kunnen flappen als je hoog in je emoties zit, en zullen je dan ook snel vergeven als je daarvoor je excuses aanbiedt.

Valkuilen van luchttekens

We hebben je goede eigenschappen al even benoemd, maar let erop dat er ook een aantal valkuilen zijn. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je doorschiet in het nadenken. Blijf niet alles alleen maar analyseren, maar probeer soms ook in contact te komen met je gevoel en emoties. Het is echt niet erg om deze af en toe te laten zien aan de mensen om je heen. Juist dit zorgt ervoor dat je minder afstandelijk en onpersoonlijk overkomt.

Bron | Cosmopolitan.nl, Cosmopolitan.com

Nynke KooyGetty Images/EyeEm
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden