Jouw sterrenbeeld een aardeteken? Dit zegt het over je Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Is jouw sterrenbeeld een aardeteken? Dit is wat het over je zegt

Sterrenbeelden: ze zeggen een heleboel over onze persoonlijkheid. Maar bij je horoscoop komt veel meer kijken dan alleen je zonneteken. Wist je bijvoorbeeld dat ieder sterrenbeeld ook bij één van de vier elementen (water, vuur, aarde en lucht) hoort? En dat ook die drie sterrenbeelden weer overeenkomsten hebben? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de aardetekens in de astrologie.

Want welke sterrenbeelden horen bij het aardeteken en wat zegt dat eigenlijk over jou?

De elementen

De elementen ken je waarschijnlijk wel: water, vuur, aarde en lucht. Deze elementen zeggen, net als sterrenbeelden, iets over jou en je persoonlijkheid. Ze zeggen iets over de manier waarop jij naar de wereld kijkt. Sommige astrologen zeggen dat jij je beter voelt in de seizoenen van jouw element. Je bent in die maanden dus letterlijk in je element.

Aardetekens

In onze horoscoop zijn er drie aardetekens: Stier, Maagd en Steenbok. Om erachter te komen welk teken bij jouw sterrenbeeld hoort, kun je de dierenring afgaan. Begin bij Ram, het eerste vuurteken. Daarna kom je langs aardeteken Stier, een luchtteken (tweeling) en waterteken, Kreeft. Daarna herhaalt hetzelfde riedeltje zich weer. De elementen? Die kun je vrij letterlijk nemen als het aankomt op iemands persoonlijkheid. Vuurtekens kunnen bijvoorbeeld vrij intens zijn, terwijl mensen met een aardeteken vaak 'geaard’ zijn.

Karaktereigenschappen van aardetekens

Net als bij sterrenbeelden, hebben ook de elementen zo hun eigen karaktereigenschappen. Is jouw sterrenbeeld een aardeteken? Dan is de kans groot dat je nuchter in het leven staat. Je houdt niet van vaag gedoe of zweverigheid, maar wil gewoon weten waar je aan toe bent. Jij bent iemand die met beide benen op de grond staat.

Je bent waarschijnlijk ook praktisch ingesteld. Je wilt weten wat je in handen hebt en koopt kleding bijvoorbeeld niet alleen omdat het er leuk uitziet. Het moet ook lekker zitten en goed te combineren zijn. Daarbij heb je ook oog voor detail. Je voelt goed aan welke kleuren je kunt combineren en hebt meteen een beeld in je hoofd bij ideeën. En dat praktische? Dat pas je ook toe in het dagelijks leven. Je bent goed in het aanbrengen van structuur en houdt van plannen en organiseren. Je wilt dan ook altijd dat alles goed georganiseerd is en houdt er niet van als dingen op hun beloop gelaten worden.

Betrouwbaar en loyaal

Als er iets is waar aardetekens om bekend staan, is het hun loyaliteit en betrouwbaarheid. Het zijn misschien niet altijd de mensen die op de voorgrond treden, maar in vriendschappen heb je ontzettend veel aan iemand met een aardeteken. De mensen die wél binnen de inner circle van een Stier, Maagd of Steenbok toetreden, hebben iemand naast zich die heel betrouwbaar is.

Valkuilen van aardetekens

Ondanks al die goede eigenschappen, zijn er ook een aantal valkuilen waar je mee te maken kunt krijgen als aardeteken. Je bent iemand die graag op safe speelt. Niet voor niets, want op safe spelen, betekent weten waar je aan toe bent. Je neemt niet snel risico’s en laat anderen liever eerst iets nieuws proberen. Maar misschien kan het voor jou juist goed zijn om eens uit die comfortzone te stappen.

Het is bij aardetekens goed om in je achterhoofd te houden dat het vaak gelaagde mensen zijn. Je laat niet meteen het achterste van je tong zien, maar als mensen je leren kennen komen ze langzaamaan steeds meer van je te weten.

Compatibiliteit met andere tekens

Ben je benieuwd met welke tekens jij het best overweg kunt? Natuurlijk met andere aardetekens, maar waarschijnlijk ook met watertekens. Luchttekens zijn voor jou ook goede gesprekspartners, maar het kan zomaar dat er bij deze mensen een emotionele band ontbreekt.

Bron | Cosmopolitan.nl, MindBodyGreen, Cosmopolitan.com, Beautify

Nynke KooyGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden