Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Is het echt hygiënischer om je schaamstreek te scheren?

schaamstreek-scheren.jpg

Hoewel het vroeger heel normaal was om ‘de boel de boel te laten’ in de schaamstreek, is dat tegenwoordig wel anders. De meeste vrouwen kiezen ervoor om hun schaamhaar te scheren, omdat dat netter zou staan én hygiënischer zou zijn. Maar is dat laatste wel zo?

Als we huisarts Emily Gibson moeten geloven niet: volgens haar is het juist hygiënischer om je schaamhaar te laten staan.

Infecties en irritaties

Schaamhaar zou namelijk fungeren als een natuurlijke bescherming van je vagina. Door het te scheren, kan er irritatie ontstaan, wat weer kan leiden tot een ontstoken huid. Het geeft infecties en bacteriën in feite vrij spel.

Paradijs voor bacteriën

“Ontharing veroorzaakt een irritatie aan de haarfollikel en laat microscopisch kleine wondjes na. Om de huid glad te houden, moet de ontharing regelmatig gebeuren, wat de huid van het geschoren of gewaxte gebied extra irriteert. Gecombineerd met het warme, vochtige gebied van de genitaliën, vormt het een paradijs voor bacteriën”, aldus huisarts Emily. Daarnaast zou het nog eens het risico op soa’s vergroten…

Waarom wel scheren

Toch blijkt er nog wel één voordeel te zijn aan het scheren van je schaamhaar. De kans op schaamluizen is namelijk veel kleiner wanneer je de boel regelmatig scheert.

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | HLN
Foto | iStock

Ook interessant