Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met déze SOS-functie slaat je iPhone alarm in een onveilige situatie

met-deze-sos-functie-slaat-je-iphone-alarm-in-een-onveilige-situatie.jpg

Natuurlijk horen we eigenlijk allemaal gewoon veilig over straat te kunnen, maar de realiteit is helaas dat dat niet altijd zo is. Mocht je onverhoopt in een gevaarlijke situatie komen, heeft de iPhone een speciale SOS-functie waarmee je gemakkelijk alarm kunt slaan.


Niet alleen gaat er een alarm af en worden de hulpdiensten meteen ingeschakeld, ook de SOS-contactpersonen die je zelf ingesteld hebt krijgen meteen bericht.

Onveilige situaties

Laten we voorop stellen dat het natuurlijk heel verdrietig is dat we dit soort functies op een telefoon nodig hebben. Iedereen zou vandaag de dag met een veilig gevoel over straat moeten kunnen gaan, maar zo denkt jammer genoeg niet iedereen erover. Daarom kunnen we er helaas maar beter alles aan doen om onszelf zo veel mogelijk te beschermen tegen gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld door deze functie van de iPhone in te schakelen, zodat je snel alarm kunt slaan in een onveilige situatie.

Speciaal alarm op de iPhone

Als je een iPhone hebt, kun je daarom een speciale SOS-noodfunctie inschakelen. Wanneer je in een onveilige situatie bent en je deze optie op de iPhone gebruikt, doet deze automatisch drie dingen: er gaat een luid alarm af, je telefoon maakt contact met de alarmcentrale van 112 én je SOS-contactpersonen worden ingelicht. En dat allemaal zónder dat je daar het touchscreen van je telefoon voor hoeft te gebruiken of je iPhone hoeft te ontgrendelen. Heel handig dus, in een nare situatie.

Zó stel je de SOS-noodmelding in

Als je ook zo’n alarm wilt instellen op je iPhone, voor het geval je onverhoopt ooit in een gevaarlijke situatie komt, doe je dat zo:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Noodmelding’
  2. Zet dan zowel ‘Bellen met zijknop’ als ‘Automatisch bellen’ aan.
  3. Heb je SOS-contactpersonen ingesteld? Dan zie je die hier nu ook staan. Zij ontvangen een bericht met je huidige locatie wanneer u een noodoproep doet. Als er nog geen namen en telefoonnummers staan, kun je die nu toevoegen.
  4. Zet ook het schuifje voor ‘Aftelgeluid’ op groen; dit zorgt er namelijk voor dat er een hoorbaar alarm afgaat.
  5. Als je instellingen er zo uitzien, klopt het:
alarm iphone

Vijf keer op de aan-uitknop

Als je dit ingesteld hebt en je in een onveilige noodsituatie terechtkomt, druk je vijf keer achter elkaar op de aan-uitknop aan de zijkant van je iPhone. In plaats daarvan kun je ook één van de volumeknoppen en de aan-uitknop indrukken. Er gaat in beide gevallen een heel hard alarm af, dat aftelt van drie naar nul seconden. Na die aftelklok wordt het alarmnummer direct gebeld. Ook krijgen je SOS-contactpersonen een sms met je locatie, waarop ze je kunnen volgen. Hopelijk heb je het nooit nodig, maar het is altijd verstandig om dit soort extra functies als dit alarm ingesteld te hebben op je iPhone.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.                

Bron | Good to, Apple
Beeld | Getty Images

Margriet 13 ligt nu in de winkel! Daarin lees je deze week alles over een goed pensioen, interviews met moderne boerinnen, hoe je snel meer energie krijgt en natuurlijk nog véél meer. Haal het nummer snel in huis of bestel ‘m online zonder verzendkosten.

Ook interessant