Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Deze invloed kan de supermaan én maansverduistering in Boogschutter op je hebben

supermaan.jpg

Als je ook maar een beetje in de invloed van de maan op je leven gelooft, staat je een bewogen tijd te wachten. Er is vandaag sprake van een volle maan, supermaan, bloedmaan én een totale maansverduistering.

En volgens de astrologie doet deze combinatie flink wat met je.

Volle maan in Boogschutter

Laten we beginnen met de volle maan. De volle maan van 26 mei staat volgens astrologen in het teken van Boogschutter. En dit sterrenbeeld brengt het nodige plezier en gevoel van vrijheid met zich mee. Je kunt de dagen op en rondom deze volle maan daarom barsten van de energie. Ware het niet dat er ook sprake is van een supermaan, bloedmaan en een maansverduistering.

Maansverduistering

Vooral die maansverduistering kan namelijk juist flink energie slurpen. Niet zo gek dus als jij de afgelopen én komende dagen bovengemiddeld moe, warrig, chaotisch en chagrijnig bent. Maar wel met een reden: een maansverduistering luidt een tijd van grote verandering in, legt menig astroloog online uit. Het kan het begin betekenen van flinke veranderingen in je leven, op liefdes- en carrièregebied bijvoorbeeld.

En omdat die maansverduistering plaatsvindt in Boogschutter, bestempelen astrologen deze lunar eclipse als hét moment om jezelf los te maken van je (nabije) verleden en negatieve gedachten en patronen. En dat is niet altijd makkelijk.

‘Neem even geen drastische beslissingen’

Maar, waarschuwen astrologen: neem liever niet deze week nog geen drastische beslissingen. Denk er eerst goed over na voordat je ook daadwerkelijk actie onderneemt. Laat je intense gedachten en gevoelens, mogelijk als gevolg van de maansverduistering, je niet compleet overnemen. Wacht dus misschien nog even met dat contract tekenen, dat moeilijke gesprek voeren of die belangrijke toezegging doen. Geef jezelf tijd en rust, en probeer als je je deze dagen onrustig voelt te mediteren.

Lees ook:
Dít is jouw ‘spirit animal’ volgens je sterrenbeeld

Supermaan

De maan staat om de 29 dagen op een minimale afstand tot de aarde. Valt dat moment samen met een volle maan, dan is er sprake van een supermaan. Hierdoor is de maan vanuit ons standpunt nog groter, maar volgens de astrologie ook nog beter voelbaar. En met de informatie van hierboven kun je je voorstellen dat dat beste intens kan voelen.

Wil je de supermaan zien? De maan komt vanavond op om 22.01 uur en gaat om 5.31 uur weer onder. Net na middernacht staat de maan op het hoogste punt aan de hemel, dus dan is de kans het grootst dat je ‘m goed kunt zien. Helaas is er komende nacht bewolking en regen voorspeld, die het uitzicht kunnen dwarsbomen.

Bloedmaan

En wat houdt de bloedmaan dan precies in? Bij een totale maansverduistering zoals vandaag staat de aarde precies tussen de zon en de maan. De maan krijgt door de schaduw van de aarde een rode gloed, vandaar de term bloedmaan. Die bloedmaan is dus eigenlijk vooral een optelsom van al het bovenstaande en zorgt vooral voor prachtige kiekjes.

Helaas is de bloedmaan deze keer niet in Nederland te zien, omdat de maan dan helaas al bij ons onder de horizon verdwenen is. Maar aan de andere kant van de wereld, bijvoorbeeld in Nieuw-Zeeland, in delen van Australië en op Hawaii, wel. En daar zul je vast de mooiste beelden van voorbij zien komen online.

Bron | Weeronline, risingwoman.com, oprahdaily.com, NASA
Beeld | Getty Images

Dit zegt jouw sterrenbeeld over je gevoel voor humor

Wil jij dagelijks je horoscoop te horen krijgen via je telefoon, tablet of Google Home? Dat kan! Open je Google Assistent app en zeg: ‘Hee Google, ik wil met Margriet praten’, en vraag naar je horoscoop. Zo weet je iedere dag wat de sterren voor jou in petto hebben. Klik hier om direct je horoscoop te beluisteren. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant