Margriet logo
null Beeld

Interview met Edsilia Rombley

Zangeres Edsilia Rombley (37) zit midden in de voorbereidingen van haar nieuwe theatershow Mama sings. Margriet sprak haar over haar show en haar inspiratiebronnen. Lees hier een preview!

“Mijn theatershows zijn persoonlijk, zowel de nummers die ik zing als de anekdotes die ik vertel. Ik laat me vaak inspireren door de fase waar ik op dat moment in zit. Dat is nu de opvoeding van twee jonge dochters. Dat is mooi, bijzonder, verrassend, en soms ook gewoon zwaar. Met veel humor en een knipoog vertel ik daarover. Bijvoorbeeld over waar veel moeders mee worstelen: de balans vinden en alles perfect willen doen, wat toch niet lukt.”

Wat lukt niet van al die dingen die je perfect zou willen doen?

“Alle ballen in de lucht houden is voor mij als controlfreak wel een uitdaging. Ik zit, denk ik, ook in de fase dat ik mezelf nog een beetje aan het uitvinden ben als moeder. Ik wil alles goed doen, maar wil me ook niet focussen op één ding. Ik zou niet alleen maar willen werken, maar ook niet alleen maar thuis willen zijn. Ik heb de energie van beide nodig. Wat ik moeilijk vind aan het moederschap, is dat er geen handleiding is. Ieder kind is anders. Ik vind moeder zijn dan soms ook spannend, heftig en moeilijk, omdat er zo veel bij komt kijken. Ik hoop dat ik mijn kinderen genoeg meegeef, zodat ze later de juiste beslissingen kunnen nemen.”

Je theatershows zijn altijd heel persoonlijk. Hoe is het om jezelf zo bloot te geven?

“Muziek is per definitie kwetsbaar. Als ik zing, komt dat echt van binnen, dan ben ik het meest open. Je krijgt als het ware een blik in mijn hart, ik laat zien wie ik ben. Ik kan niet zomaar een deuntje zingen, ik moet het voelen, ondergaan. De verhalen die ik vertel, zijn grappige, herkenbare anekdotes. Ik vind het leuk om te laten zien dat ik ook maar een mens ben en klungelig kan zijn. En dat ik het ook niet altijd weet.”

Zing je thuis veel met je dochters?

“Grappig genoeg zingen zij nog veel meer dan ik. Ze zijn dan ook dubbel belast met muzikale genen, dus het zat er wel in dat dat ging gebeuren. De jongste kon zelfs eerder zingen dan praten. Ik vind het geweldig dat ze van zingen en dansen houden. En het gaat maar door – tot aan het eten. Dus roep ik best vaak aan tafel: ‘En nu even stil dames.’ Wat ik vooral leuk vind, is dat het uit henzelf komt. Ik ben thuis eigenlijk heel stil, heb niet vaak muziek aan en vind het heerlijk om in stilte dingen te doen. Maar Imaani vindt zelf haar weg op iTunes en YouTube. En niet alleen kinderliedjes en Frozen hè, ook Rihanna en Katy Perry. En dan kijkt zesamen met haar zusje al die clips. Ik zie dan hoe betoverend muziek kan zijn. En wat voor uitwerking het op mijn kinderen heeft, dat ze erdoor worden geraakt.”

Het hele interview lezen? Koop dan de nieuwste Margriet.

Credits: interview: saskia smith. fotografie: brenda van leeuwen. productie: birgitta gadellaa (www.birgittagadellaa.com). visagie: jolanda soniga. m.m.v: www.travellingtablewear.nl (servies).

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden