null Beeld

Interview Esther Verhoef | Over de verfilming van haar boek

Esther Verhoef haar nieuwe thriller Lieve mama is nog maar net uit of de volgende mijlpaal dient zich aan: vanaf 4 juni draait de verfilming van Rendez-vous in de bioscopen. Deze week in Margriet een interview met schrijfster Esther Verhoef. Lees hier een preview.

Doorbraak

Elk boek staat voor een periode uit mijn leven die mij dierbaar is. Rendez-vous schreef ik tien jaar geleden en is heel belangrijk voor mij omdat dat boek mijn doorbraak betekende.

Autobiografisch

Rendez-vous stond symbool voor ons leven in Frankrijk, waar wij vier jaar hebben gewoond en is voor een deel autobiografisch. (Lacht) Nou ja, op de verhouding van hoofdpersoon Simone met Michel na en ook de relatie tussen haar en haar man Eric is niet te vergelijken met de relatie die ik met Berry heb. In Rendez-vous zit dat gevoel van ontheemd zijn, jezelf volledig opnieuw moeten uitvinden in een ander land. Ik heb ontdekt dat je je identiteit niet alleen aan jezelf ontleent, maar dat die jou ook wordt gegeven door de mensen om je heen. Mensen hebben een oordeel over je. Je bent rustig. Druk. Je staat voor iedereen klaar. Of juist niet. En dan sta je daar opeens in een ander land waar niemand jou kent.

Film

Ik ben heel blij met de verfilming van Rendez-vous. Het scenario wijkt op bepaalde punten behoorlijk af van het boek, maar dat vind ik juist goed. Het maakt de film voor de mensen die

Rendez-vous hebben gelezen toch heel verrassend. Nee, ik vond het niet zo moeilijk om mijn boek los te laten. Ik had alle vertrouwen in regisseur Antoinette Beumer en de acteurs, Loes Haverkort, Mark van Eeuwen, Pierre Boulanger en Peter Paul Muller, spelen fantastisch. Ik ben echt blij verrast.”

Hele interview lezen?

Lees het volledige interview in de nieuwste Margriet (editie 22). Vanaf 22 mei in de winkels of bestel online via Tijdschrift365.nl.

Credits | Interview: Heleen Spanjaard, Fotografie Dutch and Famous

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden