Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Ingrid en Liezet gaan echte vriendinnendingen doen in Leiden

ingridliezetleiden.png

De dames zijn weer op pad. Deze keer is de stad Leiden aan de beurt. Ingrid en Liezet laten verschillende eettentjes zien en doen echte vriendinnendingen. Ben jij benieuwd wat er in Leiden te beleven is? Bekijk dan snel wat deze twee topvriendinnen op hun vlog allemaal melden over deze stad!

Kun je de video niet bekijken? Klik dan hier.

De leukste plekken op een rijtje

Rondvaart: dwars door het centrum van Leiden stroomt de Rijn. Het is erg leuk om door hartje Leiden te varen, omdat de kern van de stad al een eeuwenoude geschiedenis heeft. Kijk voor meer informatie op rondvaartleiden.nl.
Adres: Aalmarkt 4

Hortus botanicus Leiden: dit is de oudste botanische tuin van Nederland. De huidige Voortuin is de originele hortus en die stamt uit 1594. Tegenwoordig zijn er verschillende tuinen en is er een kassencomplex waar tropische planten en vlinders te vinden zijn. In de hortus botanicus wordt nog steeds onderzoek gedaan naar verschillende planten, hortusleiden.nl.
Adres: Rapenburg 73

De burcht: de Leidse burcht is een van de oudste nog bestaande burchten van ons land. Hij staat trots op een kunstmatige heuvel – leuk om die via de zandstenen trap te beklimmen en boven niet alleen de burcht te bekijken, maar ook te genieten van het uitzicht over de stad.
Adres: Burgsteeg 14

Ook leuk om te doen

Naturalis: dit museum is helemaal gericht op de natuur. Er zijn verschillende dingen te zien, van een immens dinosauriërskelet (T.rex Trix is nu op tournee, maar vanaf 2019 weer te bewonderen) tot een tentoonstelling over de kleinste bacteriën op aarde. Het museum is mede dankzij de begeleidende uitleg van Freek Vonk een hit bij kinderen, maar ook voor volwassenen is er genoeg interessants te beleven. Vanaf 14 oktober is het museum weer open, naturalis.nl.
Adres: Darwinweg 2

Hofjes van Leiden: in Leiden vind je veel verborgen hofjes. Het is er heerlijk rustig, al liggen ze midden in de stad. In de 35 hofjes zijn vaak ook nog stukken van mooie oude gebouwen te zien.
Klik hier voor de plattegrond van de hofjes

Pieterskerk: in de oudste kerk van Leiden worden sinds 1975 geen kerkdiensten meer gehouden, maar je kunt er nog wel trouwen. De kerk is tegenwoordig geopend voor publiek, tenzij er evenementen zijn, pieterskerk.com.
Adres: Kloksteeg 16

Corpus: in dit unieke museum reis je door het lichaam van de mens. Je ontdekt hoe ons lichaam in elkaar zit, hoe het werkt en hoe je het gezond kunt houden. Net buiten Leiden in Oegstgeest: corpusexperience.nl.
Adres: Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief

 

 

 

Ook interessant