Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Met dit simpele ingrediënt maak je boter heerlijk romig

boter.jpg

Onverwachts bezoek voor de deur, maar niks lekkers in huis? Dan hebben wij dé ultieme ‘smeersel-tip’ voor je. Als je je gasten namelijk toch graag een stokbroodje of toastje wilt aanbieden, kun je met slechts twee ingrediënten een heerlijk smeerseltje maken.

En de kans is groot dat je deze twee ingrediënten gewoon in de koelkast hebt staan!

Romige smaak

Het enige wat je namelijk nodig hebt, is boter en een beetje yoghurt. Dit laatste ingrediënt geeft namelijk een heerlijk subtiele romige smaak aan de boter, waardoor het een heerlijk smeerseltje wordt om in te dippen. En als je nog een beetje éxtra smaak er aan wilt toevoegen, kun je ook nog een beetje zout en knoflook door de boter doen. Je kunt yoghurt overigens ook nog op een andere manier in je boter gebruiken. Als je boter niet direct smeerbaar is als je deze uit koelkast haalt, doet een beetje yoghurt namelijk wonderen.

Lees ook: waarom boter écht altijd op kamertemperatuur moet zijn

Extra tip

In IJsland wordt dit trucje met yoghurt al langer gebruikt. Restaurants roeren hier regelmatig yoghurt door de boter voor wat meer romigheid, ook wel bekend als ‘Skyrr’. Mocht je nu zelf aan de slag willen gaan, is het wel belangrijk dat je de boter een beetje op kamertemperatuur laat komen voordat je deze met yoghurt gaat mengen. Dit zorgt ervoor dat het goedje beter met elkaar mengt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron | Culy
Beeld | iStock

Ook interessant