Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

In een string sporten: is dit eigenlijk slecht of kan het geen kwaad?

in-een-string-sporten-is-dit-eigenlijk-slecht-of-kan-het-geen-kwaad.jpg

Wanneer je een strakke sportlegging of fietsbroek draagt, zie je al snel de lijnen van je onderbroek er doorheen. Een string biedt in zo’n geval uitkomst, maar is het wel verstandig om een string te sporten? Gynaecoloog Heather Irobunda geeft antwoord.

Volgens Irobunda is het niet per se slecht om in een string te sporten, maar ook niet heel slim. “Voor sommige mensen kan het sporten in een string best comfortabel zijn en iedereen moet iets kunnen dragen wat comfortabel zit.”

Risico’s sporten in string

Toch brengt het volgens haar ook een aantal risico’s met zich mee. Sporten in een string vergroot namelijk de kans op een blaasontsteking, omdat het tijdens het bewegen bacteriën naar je urinebuis verplaatst. Daarnaast loop je ook een groter risico op vaginale infecties omdat je het zweet en vocht in dit gebied als het ware ‘opsluit’ door je string.

Lees ook: 5 kwaaltjes die je kunt krijgen als je na lange tijd weer gaat sporten

Let op de stof

Draag je toch graag een string tijdens het sporten? Dan is het volgens Irobunda verstandig om voor een string te gaan die gemaakt is van ademend, natuurlijk materiaal zoals katoen. “Hierdoor kan er lucht door de stof heen stromen, waardoor er minder kans is dat er vocht komt vast te zitten in je ondergoed.” Stofjes zoals kant en zijde zijn natuurlijk prachtig, maar kun je volgens Irobunda het beste bewaren voor na de sportschool omdat dit nu eenmaal geen ademend materiaal is.

Wat kun je het beste dragen tijdens het sporten?

Volgens Irobunda geldt haar advies voor het dragen van strings ook voor ander soort ondergoed: ga altijd voor ademend, natuurlijk materiaal dat zweet als het ware afvoert en niet vasthoudt. Om het zekere voor het zekere te nemen, kun je volgens haar het beste gaan voor een bikinibroekje of een onderbroek in een zogeheten hipstermodel. Zo verklein je de kans op een blaasontsteking of vaginale infectie aanzienlijk.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief.  

Bron | Purewow
Beeld | iStock

Ook interessant