Ikea stopt met de verkoop van kerstbomen voor één euro. Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

Ikea stopt met kerstbomenactie ‘Een kerstboom voor 1 piek’

Jarenlang was het een traditie rond de feestdagen: Ikea die kerstbomen verkocht voor één euro. Aan deze traditie komt nu een eind, want de woonwinkel stopt definitief met de bekende actie.

Geen verantwoorde keuze

“Dit jaar stoppen we bij IKEA met onze kerstbomenactie: ‘Een kerstboom voor 1 piek’. We streven ernaar dat een aankoop bij IKEA altijd een verantwoorde keuze is. Een kerstboom aanbieden voor € 1.- past daar niet bij, dus daar hoefden we niet lang over te bomen”, is te lezen op de website van Ikea.

Duurzaamheid

Ruim tien jaar geleden begon Ikea met de kerstbomenactie. Eigenlijk kostte de kerstboom niet echt één euro. Je kocht namelijk een boom voor twintig euro en kreeg er als klant een tegoedbon van negentien euro bij. Met name vanwege duurzaamheid heeft Ikea nu besloten om te stoppen met de actie. Ook de praktische kant speelde een belangrijke rol bij deze keuze. Ikea zag verkoop van echte bomen afnemen, terwijl de verkoop van kunstkerstbomen de afgelopen jaren stijgt. Daarom gaat de woonwinkel nu meer inzetten op kunstkerstbomen en kerstaccessoires.

Bron | Ikea, Stentor

Lisa MancheGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden