null Beeld

Ik woon in een appartementencomplex op de begane grond en wil uitbouwen, moet ik per se toestemming hebben van de VvE?

Ik woon in een appartementencomplex op de begane grond en wil uitbouwen, moet ik per se toestemming hebben van de VvE?

Het antwoord van Annemarie van Gaal:

Voor een uitbouw aan je appartement heb je altijd toestemming nodig van de Vereniging van Eigenaren, zelfs wanneer het een vergunningsvrije aanpassing betreft. In elke overeenkomst van een VvE staat een tekst opgenomen die ongeveer als volgt luidt: ‘Elke op-, aan- of onderbouw zonder toestemming van de vergadering is verboden’. Je moet de VvE het ontwerp voorleggen

en deze controleert onder andere de fundering en constructie op stevigheid en of de aanpassing geen overlast oplevert. Als je een aanpassing of uitbouw zonder toestemming hebt uitgevoerd, kan de VvE je verplichten deze te verwijderen en schade te vergoeden. Vraag dus altijd om toestemming. Zorg ervoor dat het verzoek om werkzaamheden van de uitbouw op de agenda staat en dat het genomen besluit goed wordt vastgelegd in de notulen. Zo voorkom je dat er achteraf problemen ontstaan.

Dit is afkomstig uit Margriet 2017-12. Je kunt deze editie nabestellen via Tijdschrift365.nl.

null Beeld

Ook interessant om te lezen:

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox? Schrijf je in op Margriet.nl/nieuwsbrief

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden