Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Iedereen kan breien! Zo maak je deze babysokjes

wol.jpg

Het is ontspannend, leuk om met vriendinnen te doen, je hebt er weinig voor nodig en iedereen kan het: breien. Aan de hand van deze instructies maak je zelf een miniknuffeltje, kindermutsje óf babysokjes. Doe je mee?

Ken je de organisatie Samen Breien al? Het is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en wolplein.nl Het motto van deze organisatie is dat sámen breien of haken veel gezelliger is dan alleen. Samen Breien organiseert daarom diverse gratis, haak- en breiclubs op verschillende plekken in Nederland en waarschijnlijk ook bij jou in de buurt. Met de ‘gezellige breiclubs’ wil de organisatie eenzaamheid tegengaan en het sociale netwerk van ouderen versterken. Je kunt je aansluiten bij een al bestaande club of een nieuwe club beginnen.

Breien: instructiefilmpje voor het maken van sokjes

Meteen zin om aan de slag te gaan? Het onderstaande instructiefilmpje komt van hun site, waar je meer verschillende originele brei-ideeën vindt. Zo kun je er zien hoe de basis van breien in elkaar steekt, hoe je schattige babysokjes of miniknuffels breit en hoe je een rechte en een ribbelsteek breit.

Leuk om te lezen

Bekijk ook:

Artikelen van Margriet ontvangen? Schrijf je in voor de nieuwsbrief via margriet.nl/nieuwsbrief

Ook interessant