Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Déze simpele huishoudelijke klus zou je gelukkig maken volgens psychologen

deze-simpele-huishoudelijke-klus-zou-je-gelukkig-maken-volgens-psychologen.jpg

Kinderen of geen kinderen: opruimen of het doen van een simpele huishoudelijke klus hoort er altijd wel bij. Want waar geleefd wordt, is troep. Zo simpel is het. Maar gelukkig is al dat huishoudelijke werk lang niet zo slecht voor je, blijkt uit onderzoek.

Déze simpele klus doen maakt je gelukkig volgens psychologen.

De afwas

Welke simpele huishoudelijke klus moeten we dan vooral doen vanaf nu? De afwas. Als je rustig de tijd neemt om af te wassen, zou het namelijk aanvoelen als een momentje voor jezelf. Beeld het jezelf maar eens in: het warme water, het knisperende en glinsterende sop en de lekkere frisse geur van zeep… Voor je het weet ben je helemaal tot rust gekomen.

Lees ook
Zó maak je met een vaatwastablet de badkamer schoon

Onderzoek

Dat je helemaal tot rust komt door de afwas te doen, is wetenschappelijk bewezen. Voor het onderzoek werd een groep participanten in tweeën gedeeld. De ene helft moest 18 items mindful afwassen en de andere helft moest het sneller doen zonder erbij na te denken. Wat bleek? De groep die het klusje met aandacht deed, kwam aanzienlijk meer tot rust. Door de combinatie van het warme water, het zeep en het moment voor jezelf, maakt de afwas doen je dus écht gelukkig.

En goed nieuws voor iedereen die een vaatwasser in huis heeft, het werkt hetzelfde met het lappen van de ramen, het opvouwen van de was, stofzuigen en dweilen.

Truc

De truc is eigenlijk door bij de rust stil te staan die je hebt als je deze gewone huishoudelijke klussen uitvoert. Geniet van het moment dat je even niet hoeft na te denken, je je niet hoeft te bewijzen én uiteindelijk van het opgeruimde resultaat. Wat volgens experts ook goed kan werken is om huishoudelijke taken samen te doen. Dit zou je relatie namelijk een boost geven. Dus vouw samen de was of doe samen de vaat. Je wordt er gelukkiger van én je huis is weer netjes.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in via margriet.nl/nieuwsbrief

Bron | Amayzine.nl
Beeld | iStock

Voice Algemeen

Heb je geen tijd om vanuit je luie stoel je favoriete tijdschrift te lezen, maar wil je wél op de hoogte blijven van het beste van Margriet? Dan hebben wij iets leuks voor je: je kunt vanaf nu praten met Margriet via je Google Home óf Google Assistent op je telefoon of tablet. Zo heb je heel makkelijk toegang tot allerlei extra leuks. Benieuwd? Klik hier om direct met Margriet te praten. Meer uitleg nodig? Klik dan hier.

Ook interessant