Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Lifestyle

Aan déze huishoudelijke dingen irriteren we ons het meest

aan-deze-huishoudelijke-dingen-irriteren-we-ons-het-meest.jpg

Of je nu samenleeft met een heel gezin of alleen met je partner, wie zijn huis deelt met anderen heeft altijd te maken met irritaties rondom het huishouden. Maar wat zijn nou eigenlijk de grootste punten waar we ons aan irriteren?

Van vieze vlekken in de wc of een aangekoekte vaat wordt niemand vrolijk, maar van het schoonmaken ervan evenmin. Een grote keukenfirma deed onderzoek onder 1019 Nederlanders en kwam tot de conclusie dat ruim vijfentwintig procent van de Nederlanders wel eens ruzie met hen partner maakt over het huishouden.

Ruim je rommel op!

De meeste ruzies gaan over het maken (en niet opruimen) van rommel. Vooral vrouwen ergeren zich aan de troep van haar partner. De mannen worden daarentegen vooral moe van hen zeurende wederhelft. Saillant detail: Slechts een klein deel noemt zijn of haar partner een sloddervos. De meeste ruziemakers zijn overigens stellen die nog niet zo lang samenwonen. Vijftig procent van de mensen die ruzie maken over dit onderwerp zijn tussen de dertig en veertig jaar. Naarmate we ouder worden, gaan we elkaars onhebbelijkheden blijkbaar beter accepteren. In de leeftijdscategorie boven de zestig jaar, irriteert nog maar 16 procent van de vrouwen zich aan de slordigheden van haar partner.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Huishoudpotje

Mannen irriteren zich, naarmate ze ouder worden, steeds meer over het budget dat in het huishouden wordt uitgegeven aan boodschappen. In de leeftijdscategorie ergert 42 procent van de vrouwen tussen de 18 en 30 jaar zich hier nog aan ten opzichte van 37 procent van de mannen. In de jaren daarna zakt de irritatie bij vrouwen, terwijl die bij mannen gelijk blijft.

Afval scheiden

Ook het scheiden van afval is een heikel punt in het huishouden: 27 procent van de ondervraagden geeft aan wel eens ruzie te maken over dit onderwerp. Hoewel, de irritatiefactor hangt wel af van de provincie waarin men woont. Vooral inwoners van Zeeland storen zich hieraan. 36 procent van de inwoners geeft aan dat ze dit een vervelende klus vinden. In de provincie Drenthe heeft slechts 9 procent moeite met deze taak.

Lees ook
Wat is zuiniger: afwassen met de hand of met de vaatwasser?

Bron| Keukenloods
Beeld| iStock

Ook interessant